5 udržitelných materiálů, které vaši domácnost promění v přírodní ráj

Takzvané zelené bydlení je momentálně in.
Zdroj: Unsplash.com/SheKnows.com
1. Bambus. Jeden z nejvšestrannějších a současně cenově nejdostupnějších materiálů. Je přirozeně antibakteriální, ekologický a velmi odolný.2. Korek. Z korku se dělá všechno možné i nemožné – rohožky, cihly, podlahy... A není divu. Je totiž nehořlavý, vodotěsný, vzduchotěsný a nevyvolává alergické reakce.3. Recyklovaný polyester. Jeho kvalita se srovnatelná s „panenským“ polyesterem. Může být tedy použit k výrobě obdobných produktů, například záclon, potahů, koberců nebo povlečení.4. Konopí. V Evropě stále roste obliba konopného betonu. Dále zde máme třeba konopná lana, koberce a dokonce i imitace dřevěné podlahy.+ 1 fotka+ 2 fotky

Chcete bydlet ekologicky? Pak byste si do svého domu či bytu měli pořídit co možná nejvíc prvků z materiálů jako bambus či korek.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 10. 01. 2017 13:12

O původ a zpracování materiálů se zajímá stále více lidí. Není divu – výrobci vyčenichali mezeru na trhu, a mají tak v nabídce čím dál více produktů šetrných k přírodě. Žít „zeleně“ je navíc trend, byť na svou zlatou éru teprve čeká.

Server SheKnows sestavil přehled 5 materiálů, které v žádné moderní eko domácnosti nesmí chybět. Některé z nich dobře znáte a jistě už je doma máte, jen čekají na své znovuobjevení!

Zdroj: SheKnows

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články