75letý Američan je doma všude na světě. Svůj dům si vozí s sebou

John je doma, ať je kdekoliv. Své obydlí si vozí s sebou.
Zdroj: TinyHouseGiantJourney.com

Všude dobře, doma nejlíp, kývl by na souhlas John, 75letý rodák z Minnesoty. Otec dvou dětí již 30. rokem brázdí zeměkouli v obytném kamionu. Ten sestrojil vlastníma rukama.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 17. 01. 2018 11:44

Své obydlí John poprvé zapřáhl ve 45 letech. Tehdy odešel ze stavebního průmyslu a začal kočovat po světě se svou ženou a dvěma dětmi. Záliba v montování miniaturních stavení ho ale neopustila – za posledních 35 let stihl postavit 12 mobilních domovů, včetně obytných nákladních a expedičních vozů.

Dva z nich – Adventure House Truck a Retro Renovated RV – zaparkoval na Aljašce ve městě Homer. A poskytnou vše, o čem by se původním nomádům ani nesnilo.

TinyHouseGiantJourney.com

TinyHouseGiantJourney.com

První jmenovaný vůz sestrojil americký nadšenec za čtyři týdny. To je vzhledem k překvapivé vybavenosti auta směšná doba. Obsahuje dvě vodní nádrže, venkovní sprchu, propan-butanové spotřebiče, solární panely pro elektřinu a velký úložný prostor. I díky tomu se mohou Johnovy děti nerušeně vzdělávat během cest.

Naposledy si John v tomto voze projel divokou krajinu Jižní Ameriky. I když měl výhled ze sedadla spolujezdce. „Dosud jsme najeli 133 tisíc mil a já jich udělal 5,“ směje se. „Moje žena řízení miluje.“ S tímto přepychovým kamiónem se tento novodobý nomád již brzy vypraví do Ruska.

TinyHouseGiantJourney.com

Druhý vůz, Retro Renovated RV, dýchá spíše než multifunkčností krásou. A je to vidět na první pohled. Zručný John jej pobil dřevěnými šindely, upevnil na něj plastiky a ověsil ho truhlíky s květinami. Výsledkem je pojízdná pohádková chaloupka, co boří mýty o drsných kamioňácích a jejich autech.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články