Architekt má na zahradě hobití doupě z Pána prstenů. Postavil ho po paměti

Jeho dílo je neuvěřitelné.
Zdroj: BoredPanda.com

Ashley Yeates z anglického Bedfordu je architekt, který přišel s geniálním nápadem postavit si na zahradě hobití doupě, ve kterém bydlel Bilbo Pytlík z trilogie Pán prstenů. Zvládl to na jedničku. A hlavně... bez jediného črtu. Vše po paměti.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 27. 04. 2018 08:09

„Bylo to v době, kdy měl první díl Hobita premiéru,“ řekl Yeates serveru Daily News. „Už dřív jsem udělal menší úkryty a začal jsem přemýšlet o tom, že bych to mohl zvednout na další úroveň.“

Nápad na stylový domek v podzemí přišel v momentě, kdy po vyvrácení stromu zůstala na jeho zahradě díra. A protože patří tento třicetiletý designér k příznivcům fantastické trilogie Pán prstenů, myšlenka na hobití domek probleskla hlavou okamžitě.

Pracoval na něm přes jeden rok. Což je úctyhodná doba vzhledem k tomu, že neměl k ruce žádný plán. Čerpal jen ze znalostí, které nabyl z tematických knih spisovatele J. R. R. Tolkiena a filmů Petera Jacksona.

„Měl jsem jen malou skicu s kusy a drobnostmi, ale vzniklo to z mojí představy v hlavě. Nic jsem přímo nevyhledával. Ale samozřejmě jsem se díval na filmy,“ dodal.

Výsledek je ohromující. Spokojen je i sám autor, i když by byl příště důslednější. „Všiml jsem si, že opravdové hobití díry jsou v kopcích a ne pod zemí. Kdybych měl udělat další, byl by velkolepý,“ odhalil Yeates. „Měl by několik pokojů, všechny možné vychytávky. Moc rád bych udělal další.“

Sázíme na to, že to nebude trvat dlouho. Yeates se ostatně nechal slyšet, že ho realizace famózních projektů nesmírně baví. „Prostě jen s oblibou stavím věci, které lidi šokují,“ připustil.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články