Barvou roku 2018 je purpurová! A těchto 15 obrázků vám ukáže, jak ji kombinovat v interiéru i módě

Záhadný a sofistikovaný. Purpurový odstín Ultra Violet vyniká nesmírnou noblesou.
Zdroj: Steve Granitz/Wayfair.com
1. V kombinaci se dřevem získává aristokraticko-venkovský vzhled.2. Šperky v antracitovém odstínu si s purpurovou rozumí. Podtrhují její hloubku.3. Barva nadcházejícího roku neuchvacuje na první dobrou, ale pomalu si pozorovatele omotává. Díky tomu ji můžete v interiéru aplikovat i ve větších dávkách.4. Hluboká purpurová a tajemný samet? Elektrizující kombinace.+ 11 fotek+ 12 fotek

„Nápaditá a vynalézavá. Ultra Violet ozařuje cestu k tomu, co teprve přijde.“ Tímto tajemným popisem představuje společnost Pantone barvu roku 2018. A přesně taková je i ona sama.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 18. 12. 2017 15:10

Firmu Pantone znáte pravděpodobně díky jejím takřka nekonečným vzorníkům barev v malířských potřebách.

Její vliv je ale daleko větší. Každoročně vyhlašuje, jaká barva se bude nosit nejen v oblasti módy, ale i bytových doplňků, interiérů a vůbec všeho.

Po loňském svěžím odstínu Greenery se noří hloub. Do tajemství vesmíru i budoucnosti.

„Komplexní a zadumaná. Ultra Violet navazuje na tajemství kosmu, na intriky toho, co leží před námi, a na objevy za námi,“ uvedla společnost na svých stránkách.

Jako by nebyla dle popisu záhadná a sofistikovaná až dost, Pantone odhalila i její symboliku v duchovní i kulturní oblasti.

Purpurová světla v minulých dobách poskytovala energii komunitám, které se za účelem meditace scházely ve společných prostorách.

Hloubce purpurové barvy propadly i některé popové ikony v čele s Princem, Davidem Bowiem a Jimi Hendrixem. Je tedy symbolem nekonvenčnosti, experimentování a „pobízí jednotlivce, aby si představili svou jedinečnou stopu na světě a posouvali hranice prostřednictvím svým uměleckých výstupů.“

Inu, výzva se přijímá – jde se experimentovat.

A pokud nevíte, kde začít, inspirujte se v galerii. Najdete v ní tipy, jak odstín „18-3838 Ultra Volet“ nosit nebo jak ho dávkovat v interiéru.

Zdroj: Pantone

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články