Čekáte návštěvu a potřebujete rychlostí blesku umýt okna? S námi je máte za pět minut čistá!

Stěrka je při mytí oken dobrým pomocníkem.
Zdroj: Pixabay
Stěrka je při mytí oken dobrým pomocníkem.Profesionál má umyté celé okno za pět minut.Existují speciální prostředky, které nenechají kapky na skle zaschnout a to je déle lesklé.Pokud se naučíte se stěrkou, máte vyhráno.+ 1 fotka+ 2 fotky

Pět minut stačí profesionálovi, aby dokonale umyl okno z obou stran včetně rámů a ještě ho k tomu krásně vyleštil. Že vám to trvá mnohem déle? Od teď už ne! Naučte se, jak to také zvládnout snadno, rychle a hlavně dokonale.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 28. 08. 2018 17:28

Speciální čisticí prostředky, hadry z mikrovlákna, stěrka a také naše praktické rady zkrátí tuto ne vždy příjemnou práci jen na pár minut.

Nečistoty nechte odmočit

Nejprve pořádně namočte skleněnou část okna a nechte odmočit všechny zaschlé nečistoty. Mezitím hadrem, nejlépe z mikrovlákna, omyjte rámy a kličky. Pak setřete hadrem skleněnou plochu. Na závěr pak je doporučováno sklo nastříkat lešticím sprejem na okna a papírovými utěrkami vyleštit do sucha. Nezapomeňte umýt také parapety.

Síla lesku je v alkoholu

Samozřejmě je důležité správně vybrat lešticí přípravek. Ideální je takový, který po nastříkání vytvoří pěnu a díky ní po okně nestéká. Zároveň si ověřte, zda obsahuje alkohol. Ten totiž způsobuje rychlejší odpařování leštidla ze skla. Proto vám nestačí prostředek na okně zaschnout a nevytvoří na něm nepěkné šmouhy.

Stěrka vám usnadní práci

 Naučte se pracovat se stěrkou. Dokáže mytí oken značně zrychlit a dosáhnete s ní pěkně vysoko a daleko. Nejprve vezměte hadr na násadě a okno jím namočte, aby se špína opět odmočila, a pak vodu s nečistotami jen stáhněte stěrkou dočista a dosucha. Žádná leštidla ani papírové utěrky k dokonalému lesku už nepotřebujete. A pokud se se stěrkou naučíte, oceníte ji i při úklidu koupelny.

Aby váš lesk co nejdéle vydržel

Na trhu najdete speciální prostředky odpuzující vodu. Patří mezi ně nejen ty s obsahem alkoholu, ale i s tenzidy, které už známe z leštidel do myčky. Tyto látky snižují povrchové pnutí vody, přesněji řečeno dokážou to, že voda stéká z oken mnohem rychleji a kapky tak nestačí na skle zaschnout. 

Nastavte si tedy stopky a dejte se do práce. Pochlubte se, jak dlouho trvalo umýt jedno okno vám? Byli jste stejně rychlí jako profesionál?

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články