Chcete mít neustále čistý domov? Řiďte se těmito 3 pravidly

Kdo by nechtěl mít čistý domov či byt, ve kterém všechno jen září čistotou?
Zdroj: Pixabay.com
Bohužel uklízení je opravdu nekonečná a nevděčná práce.Základem je uklízet průběžně, než jednou za čas.Čím méně věcí máte ve své domácnosti, tím lépe.Udělejte si seznam míst, která jsou nejvíce na očích.+ 1 fotka

Kdo by nechtěl mít čistý domov či byt, ve kterém všechno jen září čistotou? Jen si to zkuste představit, žádná návštěva už vás nepřekvapí. Bohužel uklízení je opravdu nekonečná a nevděčná práce. V praxi je téměř nemožné tohoto stavu dosáhnout. Lze si ho však výrazně usnadnit. Chcete vědět jak?

Eva Jeřábková
Eva Jeřábková 23. 07. 2018 12:05

1. Co uděláte dnes...

Základem je uklízet průběžně raději než jednou za čas. Pokud například pracovní desku v kuchyni umyjete po každém vaření, bude vás to stát méně úsilí, než pokud byste desku myli až po sedmi dnech intenzivního používání. Ne nadarmo se říká „co můžeš udělat dnes, neodkládej na zítřek“.

2. Méně je více 

Čím méně věcí máte ve své domácnosti, tím lépe. Zbavte se proto rychle všech nepotřebných krámů! Zbytečně zabírají místo a musíte z nich složitě utírat prach, leštit je nebo průběžně přesouvat z místa na místo.

3. Vsaďte na efekt, ne poctivost

Udělejte si seznam míst, která jsou nejvíce na očích. Těm následně věnujte zvýšenou péči. Skutečnost, že to u někoho doma vypadá naprosto báječně, ještě neznamená, že dotyčný každý den zuřivě čistí všechna zákoutí. Dávno totiž ví, jaké prostory vyžadují přednostní úklid a jaké naopak mohou chvíli počkat.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články