Chystáte se na dovolenou? Zajistěte svou opuštěnou domácnost tak, aby se nemohlo nic stát

Jak zabezpečit svou domácnost, aby se jí během vaší nepřítomnosti nic nemohlo stát?
Zdroj: pixabay
Ujistěte se, že během vaší nepřítomnosti se nemůže nic státTelevizi vypojte z antény i z elektrikyNezapomeňte na pevnou linkuKlimatizaci zbytečně nezapínejte. Stačí zatáhnout okna+ 1 fotka

Chystáte se na dovolenou a už máte sbaleno? Myslete také na svoji domácnost. Především na elektrické spotřebiče. Když budete dlouho pryč, je opravdu třeba tyto věci zajistit. Když to neuděláte, může se vám stát, že jednou přijedete domů a místo krásného rodinného domku naleznete spáleniště.

Redaktor
Redaktor 14. 05. 2018 16:09

Vypínejte

Než odjedete, vše, co můžete, vypněte a odpojte ze zásuvek. Nedávejte počítače ani televize do úsporných režimů. Přístroje sice „spí“, ale jsou stále v pohotovosti a žerou proud.

Bouřku nepodceňujte

Nikdy nevíte, co za počasí přijde, když jste pryč, takže je lepší se na bouřku rázně a preventivně připravit. Odpojte televizi od antény a jestliže vlastní pevnou linku, vypojte i ji. Stačí jeden blesk a shoří vám veškerá elektrika. A to už se na rodinném rozpočtu odrazí.

Co s ledničkou?

Plánujete krátkou týdenní dovču? V tom případě starosti o lednici hoďte za hlavu. Jestliže plánujete cestovat minimálně měsíc, je lepší ledničku před odjezdem zcela vyprázdnit, odmrazit a vypnout ze zásuvky. Takto vyprázdněnou a odmraženou ledničku nechte otevřenou dokořán, aby se uvnitř netvořila plíseň a zápach. S takto vypojenou ledničkou ušetříte na elektrice a především máte jistotu, že vám ji nezničí bouřka. Moderní ledničky jsou inteligentní a nabízí takzvaný prázdninový režim. Lednice si nastaví teplotu na 12–15 °C, a tak sníží svou potřebu. Zároveň se v ní trvanlivé potraviny nezkazí a nevytvoří se v ní zápach a plísně.

Klimatizace

Bojíte se přetopených místností a vlastníte klimatizaci? Nemá cenu ji zapínat, když zrovna nejste doma. Zbytečně dáte peníze za elektriku. Klimatizaci během své nepřítomnosti v domě nepouštějte. Stačí, když zatáhnete všude v domě okna a teplo se nebude mít jak do domova dostat.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články