Co dokáže vodka s cukrem ve váze? Parádně vyživí řezané květiny! A prodlouží jejich životnost

S netradiční výživou budou řezané květiny zdobit váš domov déle!
Zdroj: Maxpixel.freegreatpicture.com

Řezané květiny mají v interiéru neuvěřitelnou moc. Dodají mu svěžest a občerství ho „novým“ vzhledem. To vše jen za pár kaček. Nevýhodou je však krátká trvanlivost. S podomácku vyrobenou výživou ale vydrží déle jak týden!

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 25. 07. 2017 09:57

O několika způsobech, jak květině přidat pár dní života, jsme se rozepisovali už tady. Nejde jen o seříznutí stonků a odstranění lístků pod hladinou vody.

Záleží třeba i na prodejci. Čerstvé květiny od sousedky budou váš domov krášlit mnohem déle než ty, u nichž neznáte původ ani dobu uříznutí.

Experti na péči o řezané květiny dokonce přihazují do vázy kostky ledu. Ve studené vodě se totiž bakterie jen tak nerozmnoží, díky čemuž se budou květiny pyšnit vitalitou mnohem, mnohem déle.

A v neposlední řadě potřebují správnou výživu! Nespoléhejte na sáčky, které dostanete při koupit květin. Vyrobte si vlastní „krmivo“ pro váš pugét!

Server Natural Solutions for Cleaning & Wellness radí seříznout stonky a odstranit lístky, které by se jinak nacházely pod vodou, vložit květiny do vázy s vodou a přidat do ní dvě lžičky cukru společně s jednou lžičkou destilované vodky. Překvapeni?

Právě vodka bude mít bakterie pod kontrolou, zatímco cukr květiny vyživí. Vodu měňte denně a květiny vždy znovu „občerstvěte“.

Zdroj: POPSUGAR

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články