Jak si na podzim zútulnit byt? 4 tipy, aby vám bylo doma příjemně

Pravé domácí podzimní zátiší.
Zdroj: unsplash.com
Teplé ponožky jsou základ.Vonné svíčky vám zahalí byt do pravé podzimní atmosféry.Jste li pyšnou majitelkou krbu, podzimní idylka vás nemine.Alternativou mohou být krbová kamna.+ 2 fotky+ 3 fotky

Tiché praskání dřeva v krbu, vůně skořice a za oknem barevné představení v podání padajících listů. I sychravý podzim má svou atmosféru a vy můžete jeho krásy pozorovat z okna pohodlí domova. Jak si nadcházející studené dny co nejvíce zpříjemnit a vytvořit si doma uklidňující atmosféru?

Beatrice Dandová
Beatrice Dandová 18. 10. 2018 11:11

Teplý domov po celý rok

Přemýšlíte již delší dobu nad malováním? Tóny světle hnědé, béžové nebo okrové jsou nadčasové odstíny a jejich aplikováním na zeď rozhodně nepochybíte. Teplé barvy opticky „zahřejí“ celou místnost, bát se nemusíte ani tmavších odstínů. Se sytějším tónem zacházejte opatrně a k výmalbě si určete třeba jen jednu nebo dvě zdi v pokoji. U výraznějších tapet bude také střídmá.


Světlo dělá zázraky

Atmosféru dotváří i osvětlení. Pro klidné večery volte světlo tlumené, mnohé lampičky mají možnost nastavení intenzity světla a vy si tak můžete sama určit, jak moc si necháte na svět „posvítit“. Ještě lepší volbou pro relax a pohodu jsou aromatické svíčky. Mihotající plamínek uklidní vaši mysl a celé tělo si odpočine. Vaším bytem se bude linout příjemná vůně skořice, nebo jiná varianta, kterou si zvolíte.




Malé nezbytnosti

I malé drobnosti pomohou dotvořit celkovou atmosféru. Huňatá deka, polštáře na sedačce nebo naloupaná pomerančová kůra na topení. Teplé pletené ponožky, které můžete nosit i místo bačkor, svetr s jelenem či sobem a tiše se linoucí muzika dle vašeho gusta. Není nic lepšího než se usadit s teplým šálkem čaje (nebo svařeného vína) a otevřít svou oblíbenou knihu.


Krb

Patříte-li k těm šťastnějším, zatopte si v krbu.Tiché praskání dřeva a pozorování hořících polínek z tepla a pohodlí sedačky vám bude závidět každý, kdo si tento relax nemůže dopřát. Jestli máte dostatečný smysl pro humor a praskot dřeva a mihotání plaménků vám chybí, existují na internetu videa, kde si v časové smyčce můžete na obrazovce „vlastní krb“ pustit.


Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články