Jak vyčistit domácnost bez chemie? Pár babských rad, které jsou k tomu určené

Uklidit lze i bez chemie
Zdroj: zdroj: pixabay
Jestli v domě naleznete opravdu zašlou špínu, zkuste na ní položit plátek cibule, nebo na ní kápnout trochu octa.mouka je výborným leštícím prostředkem.Černý čaj se skvěle hodí na ,,opatlaný“ nábytek.Sůl skvěle čistí například špinavou troubu a koberce+ 1 fotka+ 2 fotky

Smrdí vám savo nebo si jednoduše nechcete plnit domácnost všemožnými chemickými prostředky, které tak akorát zabírají místo? Máme pro vás pár babských rad, jak chemii nepoužívat.

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 23. 04. 2018 08:39

Neuvěřitelná sůl

Skvěle čistí například špinavou troubu a koberce. Troubu při čištění nahřejte a špinavá místa posypejte solí. Potom vezměte tvrdý kartáč a vše setřete vlhkým hadrem. Stejné je to i u koberců. Špinavé místo posolte a cca dva dny zadupávejte hlouběji do koberce. Potom stačí jen vysát a vše je hotovo.

Cibule a ocet to s mastnotou vyřídí

Chcete, aby se vám pořádně leskla okna? Do vody tedy místo chemického čističe oken přidejte trochu octa a citronovou šťávu. Jestli v domě naleznete opravdu zašlou špínu, zkuste na ni položit plátek cibule nebo na ni kápnout trochu octa.

Mouka

Ano, i mouka je výborným lešticím prostředkem, ač se to na první pohled vůbec nemusí zdát.  Na lesklé a chromované povrchy (aby byly opravdu lesklé) použijte hadřík, na který vysypete mouku. Výsledkem budete velice příjemně překvapeni!

Černý čaj

Černý čaj se skvěle hodí na ,,opatlaný“ nábytek. Například od dětí. Černý čaj si s ním umí hravě poradit. Nechte černý čaj na skvrnách chvilku působit a vše potom stačí setřít suchým hadříkem.

Prášek do pečiva

Pokud z odpadu dřezu nebo umyvadla cítíte nepříjemný zápach, vysypte do něj tři pytlíčky obyčejného prášku do pečiva. Odpad potom zalijte horkou vodou s octem a uvidíte ten šrumec!

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články