Jaká garážová vrata jsou dnes k dostání?

Ideální jsou rolovací vrata
Zdroj: Univers Tech
Ideální jsou rolovací vrataSpokojená rodina - základ šťastného životaExistuje mnoho typů garážových vratVybírejte pečlivě+ 1 fotka

Zavzpomínejte si na 80. léta 20. století, kdy na silnicích nebylo tolik motorových vozidel jako dnes, a tak se příliš neřešily ani garážové prostory. Trend se ale během let obrátil – v současnosti jednu domácnost připadají mnohdy až tři vozidla. Zároveň je nedostatek parkovacích míst, a to zejména na sídlištích. Patříte-li mezi klikaře, kteří vlastní, zřejmě řešíte garážová vrata. Doby, kdy byla dostupná pouze velká dvoukřídlá dřevěná vrata, jsou naštěstí dávno pryč. Trh je mnohem rozmanitější!

Petra Járková
Petra Járková 05. 11. 2018 16:14

U garáže byste měli dbát nejen na prostornost, ale také na bezpečnost. Pokud si pořídíte drahý automobil, zřejmě nechcete, aby vám z garáže přes noc zmizl. Stejně tak, jestli do garáže uschováváte různé zahradní nástroje, jako jsou sekačka, zahradní traktůrek a podobně. Bezpečnost zvýšíte garážovými vraty. Jakmile do vyhledávače zadáte „garážová vrata Praha“ anebo „sekční garážová vrata Plzeň“, nabídne se vám hned několik variant s různým systémem fungování.

Při výběru garážových vrat byste se měli zaměřit na několik důležitých parametrů, jako jsou izolace, materiál a v neposlední řadě také vzhled. Design garážových vrat by měl ladit s exteriérem rodinného domu, ideálně by měla být ve stejném dekoru jako rámy oken a hlavní dveře.

Profesionál na garážová vrata

Jak správně garážová vrata vybrat? Samozřejmě není nic jednoduššího než se poradit s odborníkem. Jedním je společnost Univers Tech, která má pobočky v několika městech – Praha, Hradec Králové, Plzeň, České Budějovice, Ústí nad Labem a Kladno. Zajišťuje nejen výrobu garážových vrat, ale také kompletní montáž.

Garážová vrata se mohou stát elegantním doplňkem exteriéru, a to především díky tomu, že Univers Tech nabízí nepřeberné množství barevných odstínů, různých typů kování, ba dokonce i imitací dřeva.

Jaká existují garážová vrata?

Sekční garážová vrata

První možností jsou sekční garážová vrata, která jsou současně i nejpopulárnější a nejžádanější. Samotný název napovídá, že se skládají ze sekcí, jež za pomocí pružin zajíždějí po kolejnicích pod strop garáže. Sekční garážová vrata se vyznačují perfektními tepelně-izolačními vlastnostmi. Dokonce, pokud budete chtít, součástí těchto vrat mohou být také vstupní dveře. Výsledek tedy záleží pouze na vašich požadavcích a preferencích.

Posuvná garážová vrata

Posuvná garážová vrata fungují na podobném principu jako předchozí alternativa, ale s tím rozdílem, že svislé panely se zajíždí podél vnitřní stěny garáže. Jestliže tedy potřebujete otevřít vrata jen trochu, žádný problém. Abyste zajeli například s kočárkem do garáže, nepotřebujete je otevírat celá, a tím pádem jsou panely méně namáhány. Samozřejmostí jsou také dobré tepelně-izolační vlastnosti.

Rolovací garážová vrata

Závěrem jsou k dostání rolovací garážová vrata, jež nachází uplatnění v garážích, kde není místo nazbyt ani pod stropem, ani podél stěn. Jednotlivé sekce se rolují do pouzdra nad otvorem garáže.

Všechny výše uvedené modely se dají otevírat a zavírat buď manuálně, což je levnější možnost, nebo elektrickým pohonem. Výhodou druhé volby je ta, že nemusíte vystupovat z auta, abyste dveře otevřeli. Pouze zmáčknete tlačítko na ovladači a do garáže zajedete.

Společnost Univers Tech má v nabídce všechna výše uvedená garážová vrata, a tak si můžete vybrat takové řešení, které bude vyhovovat na míru vaší garáži. Profesionál se neobrací zády ani zákazníkům, již potřebují průmyslová vrata, brány či závory. Požádejte si o podrobnou kalkulaci, abyste si udělali představu, na kolik vás vrata vyjdou.

Komerční prezentace

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články