Kouzlo aromaterapie: Jaké oleje si pořídit do bytu pro podzimní pohodu?

Které vůně váš byt zahalí do příjemného odéru?
Zdroj: Pixabay.com
Když nepomůže sluníčko, sáhněte po vůni smrku.Trápí vás migréna? Vaše volba je máta.Pokud vidíte černě a všechny v okolí byste nejraději proklela, sáhněte po lahvičce s vůní cypřiše.Parní inhalace s trochou limetky spolehlivě pročistí vaše dýchací cesty.+ 2 fotky+ 3 fotky

Přijdete domů vyčerpaná z práce, brzké stmívání vám na náladě také nepřidá. Existuje ale způsob, jak si zpříjemnit deštivé a chladné počasí a plně si ho vychutnat zpoza zavřeného okna domova. Pomoci vám mohou vonné olejíčky.

Beatrice Dandová
Beatrice Dandová 31. 10. 2018 12:41

Kouzlu aromaterapie s příchodem podzimu propadne kdejaká žena. Co navodí lepší pohodu než vůně esenciálního oleje lehce se linoucí po bytě? Pokud zvolíte správně, skrze váš nos se uleví i vaší hlavě od bolesti, dostanete novou dávku energie a především povyskočí vaše nálada.

Které vůně jsou ty nejlepší a rozhodně by neměly u vás doma chybět? Chybu neuděláte, pokud se budete zásobit smrkem, mátou, cypřišem nebo limetkou.


Smrk vás probudí

Minulý víkend se posouval čas, což na mnohých zanechalo nežádoucí stopy. Narušení běžného režimu se může podepsat na náladě, stejně tak jako na úbytku energie. S dřívějším stmíváním na nás doléhá pocit, že už bychom měli jít spát, ale na hodinkách je sotva půl páté. Když už nepomůže sluníčko, které nám dodávalo energii za dlouhých letních dnů, sáhněte po vůni smrku. Stačí přidat pár kapek do aromalampy a již po chvíli se budete cítit mnohem svěžeji a čilejší.




Na migrénu jděte s mátou

Patříte i vy mezi „vyvolené“ a proklínáte vše a všechny kolem sebe, když vás stihne tato nepříjemnost? Proti migréně nemusíte bojovat ale jen prášky. Volte však mátu luční, namísto peprné. Její nasládlá vůně odvane bolesti hlavy a vy si tak budete moci užívat podzimní pohodu plnými doušky.


Dobrá nálada s vůní cypřiše

Cypřiš snižuje hladinu stresových hormonů a prokazatelně uvolňuje tělo i mysl. Pokud tedy vidíte černě a všechny v okolí byste nejraději proklela, sáhněte právě po této lahvičce. Cypřiš zažene úzkost a špatná nálada se rázem ztratí. Dalšími vůněmi, které vás pozitivně naladí jsou například pačuli, kmín nebo meduňka.


Ucpaný nos? Volte limetku

Není žádným překvapením, že s chladným počasím se zvýšil i počet kýchajících a smrkajících lidí ve vašem okolí. Co ale dělat, když už mezi ně patříte i vy? Jestliže nejste nadšenec pro kapání do nosu, ale dutiny ne a ne se uvolnit, pomůže vám limetka. Parní inhalace s trochou limetky spolehlivě pročistí vaše dýchací cesty.


Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články