Módní přehlídka sukulentů: 3 úchvatné způsoby, jak je pěstovat!

Nad těmito kousky každá návštěva zaplesá.
Zdroj: Facebook.com/buzzfeednifty
Módní přehlídka sukulentů: 3 úchvatné způsoby, jak je pěstovat!Módní přehlídka sukulentů: 3 úchvatné způsoby, jak je pěstovat!Módní přehlídka sukulentů: 3 úchvatné způsoby, jak je pěstovat!

Nejdřív tu byly sukulenty v teráriích, pak v ptačích klecích a teď? Teď se uvelebují snad všude. A že jim to sluší! Očarovaly i nás, a tak jsme se rozhodli s vámi sdílet know-how výroby těchto tří výstavních kousků. Nic speciálního nepotřebujete. Jen trochu času a trpělivosti. Jdeme na to.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 13. 07. 2017 18:02

1. Betonové ruce

Facebook.com/buzzfeednifty

Budeme potřebovat:

Silné gumové rukavice a jedny tenké + mísu nebo malý lavor na rozmíchání betonu + beton (množství, které se vejde do dvou gumových rukavic) + vodu + kulatou mísu širokou zhruba jako délka rukavic (o trochu menší) + nožík + hlínu + sukulent + kameny a mech na ozdobu

Postup:

Navlékneme na ruce tenké rukavice, abychom se nezašpinili. V míse nebo malém lavoru smícháme beton s vodou. Špendlíkem propícháme prsty silných gumových rukavic na několika místech a naplníme jednu po druhé betonem. Neplníme nadoraz, u otvorů necháme trochu místa. Uchopíme každou za konec a „poplácáme“ ji na několika místech, aby se uvolnily bublinky vzduchu.

Vložíme plné rukavice do mísy tak, aby se dotýkaly malíčky. Jemně stlačíme dlaně a vytvarujeme je podle skutečných (jako vzor použijeme naše ruce spojené do mističky). Nařízneme rukavice v místě doteku dlaní a beton, který vyteče, prsty spojíme. Překryjeme tuto část kouskem fólie, zatížíme kulatou skleničkou a necháme rukavice schnout aspoň 24 hodin.

Nůžkami rozstřihneme rukavice a zbavíme se gumy. V místě spoje si můžeme pomoct pinzetou a sloupneme, co jen půjde. Pokud kolem spoje zůstanou barevné gumové části, které nejdou dolů, nelámeme si s tím hlavu – hlína je zakryje.

Teď už jen zbývá zasadit oblíbený sukulent. Tento květináč učaruje každé návštěvě!

***

2. Stylové kulaté terárium

Facebook.com/buzzfeednifty

Budeme potřebovat:

Keramický květináč v sadě s miskou na vodu + průhledné kulaté terárium s bočním otvorem + barevné skleněné lentilky nebo kamínky + lepidlo na keramiku/sklo + hlínu + sukulent + izolačku

Postup:

Obrátíme květináč vzhůru nohama. Na jeho dno naneseme lepidlo a posadíme na něj terárium. Lehce přitiskneme. Do středu mističky vytlačíme trochu lepidla a přilepíme ji vzhůru nohama na vrchol terária. Zajistíme ji izolačkou, aby nesklouzla, dokud lepidlo nezaschne. To by mělo trvat přes noc.

Lepicí pásku odstraníme a můžeme začít s plněním! Nejprve trochu barevných kamínků, pak hlínu, sukulent a nakonec ještě trochu kamínků na ozdobu. Zaléváme vodou ve spreji.

***

3. Zahrada v obraze

Facebook.com/buzzfeednifty

Budeme potřebovat:

Obdélníkovou polici s rámem a plným dnem (připomínající otevřenou krabici) + rám s rozměry police + několik hřebíků + drátěnou mřížku s rozměry rámu + sešívačku na dřevo + hlínu + sukulenty s tenkými kořínky

Postup:

Sešívačkou na dřevo připevníme drátěnou mřížku k zadní části obrazového rámu. Ten přiložíme k polici a přitlučeme ho pomocí několika hřebíčků.

Přes mřížku naplníme polici hlínou a hustě zasadíme sukulenty. Pokud drží, můžeme rám zavěsit. Pokud ne, počkáme, až trochu zakoření a až pak vyvěsíme stylový doplněk tak, aby na něj bylo dobře vidět! Zaléváme vodou v rozprašovači.

Namísto sukulentů můžete použít i slaměnky nebo umělé květiny. Protože z květinového koberce v rámu nikdo nespustí oči!

Zdroj: Nifty

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články