Mýty a bludy okolo Wi-Fi: Opravdu vám může signál způsobit rakovinu?

Vyhledávané logo na všech dveřích podniků s jídlem.
Zdroj: Pixabay.com
Na internet se dostanete už i na chalupě.Mnoho lidí si krátí čas čekáním v kavárně na kamarádku brouzdáním po internetu a využívá tak volně přístupné Wi-Fi.Jste paranoidní? Tak se vám může zdát, že ve studovně vás bolí hlava ne z množství otázek, které se musíte naučit na zkoušku, ale zajisté to bude všudypřítomným Wi-Fi signálem.Pokud jste z routeru nervózní, posuňte ho prostě jen o kousek dál.+ 2 fotky+ 3 fotky

Ať už jste doma, nebo na chalupě, v lepší či horší kvalitě je vám k dispozici internet. Ten je bezdrátově přenášen díky signálu Wi-Fi. Zlí jazykové tvrdí, že může mít dokonce neblahý dopad na naše zdraví. Jak je tomu tedy doopravdy?

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 01. 09. 2018 17:19

Důvody k obavám vyvstaly u mnoha lidí proto, že stejně tak jako televizní nebo rozhlasový signál se i signál Wi-Fi šíří za pomoci rádiových vln. Ovšem když si chcete přehrát svůj oblíbený pořad v archivu, protože jste ho včera nestihli, signál, díky kterému k vám doputuje, bude až stokrát silnější než ten televizní. Frekvence routeru Wi-Fi je mezi 2,4 a 5 GHz. Samotné lidské tělo je zvyklé reagovat na impulzy a elektrické signály a energetická zařízení s vysokou hodnotou by mohla tento přirozený chod narušit.

I přes skutečnost, že signál Wi-Fi byl zařazen mezi ty, které mohou způsobit karcinogenní onemocnění, tzv. třídy 2B, nemusíte propadat panice. Kdybyste chtěli předcházet rakovině na sto procent a vyloučit všechny potenciální hrozby ze skupiny 2B, museli byste přestat pít kávu, používat plastové kelímky nebo skoncovat s konzumací nakládané zeleniny. A tu cigaretu také típněte. Prokazatelně nejsou žádné přímé důkazy, že by někdo zemřel kvůli silnému signálu Wi-Fi.




Mnoho lidí si tedy spíše vytvoří paranoiu a svoji únavu nebo bolest hlavy raději svedou na Wi-Fi signál, než aby si připustili, že tu pátou sklenku vína si včera už dávat neměli. Světová zdravotnická organizace vyloučila škodlivý dopad výskytu tohoto signálu v okolí na zdraví člověka.


Pokud vy trpíte představou, že i vaše tělo trpí a že i vaše duše trpí, posuňte router o kousek dál. Koneckonců díky němu si nejspíš tento článek nyní čtete. A kdybyste chtěli rakovinu odehnat úplně, vyhoďte i svůj telefon. Ten totiž vydává až stonásobně silnější signál, a to si ho při hovoru držíte těsně u hlavy.


Nezačala vás náhle bolet?


Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články