Proč je dobré být někdy líná: Známe nejlepší způsoby, jak se válet a odpočívat?

Buďte líná. Zasloužíte si odpočinek!
Proč je dobré být někdy líná: Známe nejlepší způsoby, jak se válet a odpočívat?Proč je dobré být někdy líná: Známe nejlepší způsoby, jak se válet a odpočívat?Proč je dobré být někdy líná: Známe nejlepší způsoby, jak se válet a odpočívat?Proč je dobré být někdy líná: Známe nejlepší způsoby, jak se válet a odpočívat?+ 1 fotka+ 2 fotky

Volný čas je pro pracující lid skoro vzácnost. A i když se celý týden těšíme na víkend, stejně se nám stává, že si musíme sednout k počítači a pracovat. Právě proto vám přinášíme pět způsobů, jak se nejlépe válet. Podle psychologů je totiž neměně důležitý než aktivně trávený čas.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 07. 03. 2019 13:10

Podle psychologů děláme základní chybu - myslíme si, že odpočíváme, ale ve skutečnosti měníme relax za zábavu. Pobyt v restauraci s kamarády, kulečník... Nic z toho není odpočinek v pravém slova smyslu. Ano, psychicky si oddechnete, ale tělo dostává zabrat stále stejně. Spánek je vážně potřebný, a i proto je zajímavé, kolik mýtů kolem něj panuje. Tak například to, že ideálních je přesně osm hodin. Tak jednoduché to ale není, protože například podle amerického Národního ústavu pro zdraví se vhodná doba spánku liší podle věku. Teenageři mezi 14 a 17 lety by tak měli spát osm až deset hodin denně, dospělí do 64 let sedm až devět hodin denně, a senioři pak mezi sedmi a osmi hodinami denně. Co tedy udělat pro to - kromě dostatečné doby spánku, aby jste si skutečně oddechli?

Patero dobrých rad

V sobotu na budík rozhodně kašlete a spěte. Klidně zaspěte celý den. Co na tom, že je pět odpoledne a vy pořád ležíte v posteli. Jediné, co vás z ní může vyhnat je hlad, ale i ten se dá zaspat.

Choďte jen do restaurací, kde mají pohodlná křesílka a sedačku. Přece si ve svém volnu nebudete deformovat zadek na tvrdých židlích.

Jeďte s partnerem do Ikei a nakupte si velké množství dek a polštářků. Uvidíte, že je stačí jen pohodit v obývacím pokoji a teplo domova se dostaví samo. Pak už se jen zachumlejte a koukejte se na to, jak to Hughovi Grantovi sluší v Notting Hillu.

Udělejte si s kámoškami relaxační den a zajděte si na masáž. Není nic lepšího, než když vás fešný masér uvolňuje příjemnými doteky.

Sauna je jedna z dalších možností, jak se hodit do klidu. Partnera v případě návštěvy rozhodně nenechávejte doma. Takový sex v sauně není vůbec k zahození.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články