NÁVOD: Tuto heboučkou šálu upletete do hodiny. Na prstech!

Merino vlna je nejen úžasně měkoučká, ale zároveň perfektně izoluje. Zima nemá šanci!
Zdroj: Be Cozi/Notonthehighstreet.com
NÁVOD: Tuto heboučkou šálu upletete do hodiny. Na prstech!NÁVOD: Tuto heboučkou šálu upletete do hodiny. Na prstech!NÁVOD: Tuto heboučkou šálu upletete do hodiny. Na prstech!NÁVOD: Tuto heboučkou šálu upletete do hodiny. Na prstech!+ 3 fotky+ 4 fotky

Znáte ty blažené stavy, kdy přijdete z mrazu domů, uvaříte si čaj, obléknete župan a tlusté ponožky a rozvalíte se na kanapi s knížkou v ruce? To jsou chvíle, kdy se uvolňuje hormon štěstí dopamin. A stejnou blaženost budí i staré, poctivé pletení! Plán na podzim je tak jasný – uplést si nejen hřejivý módní doplněk, ale i štěstí.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 27. 09. 2017 14:20

Tedy, on to nebude plán na celý podzim v případě této huňaté šály. Ale na méně než hodinu. Ano, tento krásný heboučký doplněk upletete za několik minut. A jen s pomocí prstů!

Návod na zhotovení maxi heboučké šály přinesl server Be Cozi a poperou se s ním úspěšně pokročilé pletařky i začátečnice.

Základem je extra silná merino vlna. Klubko jednoduše rozmotáte, spojíte konce tak, že vytvoříte dvojitou přízi přeloženou v půli, a začnete řetězit oka. Poslední, krajové, schováte do copu a… je to!

Díky jednoduchému postupu si může ale opravdu každý uplést šálu v libovolné barvě, a sladit ji tak se svou bundou nebo kabátem. Největším lákadlem jsou ale její XXL rozměry. Do šály se zachumláte a nebudete o nehostinném počasí vědět!

Merino vlna disponuje celou řadou výhod. Je extra měkoučká, perfektně izoluje, odolává skvrnám, pruží, ale drží.

Snad jedinou nevýhodou může být cena. S uvědoměním toho, do čeho investujete, ale nebudete litovat.

Za cenu srovnatelnou za šály v buticích se budete pyšnit zcela originálním doplňkem nejvyšší kvality. A hlavně – díky unikátním vlastnostem merino vlny budete mít jistotu, že tahle šála vás na rozdíl od těch z umělých vláken doopravdy zahřeje.

Ostatně, po čem toužíme v mrazech nejvíc?

Video, jak šálu uplést, najdete ve videu uprostřed článku.

A tady můžete mrknout na pár stylingů s novým přírůstkem ve vašem šatníku:

Zdroj: Good Housekeeping

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články