Nemůžete spát kvůli pekelným vedrům? Zaručené rady pro klidné usínání

Peřiny a polštář strčte do mrazáku.
Zdroj: Pixabay
Místo studené sprchy si dopřejte vlažnou.Peřiny a polštář strčte do mrazáku.Pokud je horko, spánek dokáže potrápit.Prostěradlo je také ideální nechat vychladit v lednici.+ 1 fotka+ 2 fotky

Česko svírají pekelná vedra, která podle předpovědi meteorologů vydrží nejméně do čtvrtka! A společně s teplotami vysoko nad třicet přichází i častý problém - málokdo dobře spí a pak je celý den unavený, protivný a neschopný něco pořádného udělat? Poradíme vám, jak se i v těchto vedrech pořádně a klidně vyspat.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 03. 06. 2019 15:00

Mějte v ložnici přes den zatažené závěsy nebo žaluzie, aby dovnitř nešlo přímé sluneční světlo. Také nechte zavřená okna a vyvětrejte až asi hodinu před spaním, tím se vyhnete vysokým teplotám.

Nedávejte si před spaním pro ochlazení ledovou sprchu, zvolte raději vlažnou vodu. Ta sníží teplotu těla, ale neuzavře póry, které by uchovaly teplo, jako to způsobí studená voda.

Dejte si ložní prádlo půl hodiny před ulehnutím do chladničky. Přidejte i prostěradlo a polštáře. Když si je znovu rozložíte na postel, měly by zůstat chladné až 40 minut. To je dostatečně dlouho na to, abyste klidně usnuli.

Spěte nazí nebo v lehoučkém a prodyšném pyžamu z přírodních materiálů. Ve velkých vedrech se přikrývejte prostěradlem.

Také je ideální přes otevřené okno pověsit mokré prostěradlo nebo ručník. Místnost se krásně prochladí.

Když už je opravdu nejhůř, pomůže větrák. Ale dbejte na jeho výběr. Pokud si pořídíte nějaký levný, možná se nevyspíte tím, jak bude hučet.

PODÍVEJTE SE I DO GALERIE, CO VÁM MŮŽE POMOCT!

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články