Není vašemu psovi do štěku? Okořeňte mu granule kurkumou – a potíže ustoupí!

Z blahodárných vlastností kurkumy mohou profitovat i naši chlupatí přátelé.
Zdroj: Dogsnaturallymagazine.com
Kurkumin má silné protizánětlivé účinky. Výsledky několika studií navíc naznačují, že zmírňuje příznaky osteoartrózy.Kurkumin může pomoct také v boji proti rakovině.Ve vyšších dávkách kurkumin dokáže tišit bolest. A to nejen u lidí, ale nejspíš i u psů (byť to zatím nebylo prokázáno).Některé výzkumy naznačují, že kurkumin může snižovat krevní tlak.+ 1 fotka+ 2 fotky

Kurkumu nemusíte používat jen k okořenění svých oblíbených pokrmů. Má totiž i určité léčivé vlastnosti. A účinkují i na naše čtyřnohé chlupáče.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 16. 11. 2016 16:51

Pokud váš pes trpí artritidou a někdo vám doporučí kurkumu, určitě o tom zapřemýšlejte. Tato rostlina totiž obsahuje kurkumin – látku, která pomáhá v boji proti celé řadě různých chorob.

Jak přesně může být kurkuma vašemu domácímu mazlíčkovi prospěšná, se dozvíte galerie. Nejprve si o ní však řekněme několik důležitých informací.

Zaprvé, lidská i zvířecí těla mají problém s jejím vstřebáváním – takže je nutné podávat ji v relativně velkém množství. Zadruhé, i ona může způsobovat určité zdravotní potíže (například podráždění žaludku).

Chcete-li ji tedy vyzkoušet, v žádném případě to nedělejte na vlastní pěst, ale kontaktujte veterináře, který vám pomůže najít optimální dávkování, doporučí konkrétní značku a tak dále.

Závěrem jedno důležité upozornění – kurkuma by měla být považována pouze za doplněk klasické léčby, rozhodně ne za její náhradu!

Zdroj: SheKnows

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články