Obejmuti přírodou: Zochova chata v Malých Karpatech nabízí luxusní prostředí i gurmánské zážitky

Hotel Zochova chata má za sebou téměř pětaosmdesátiletou historii.
Zdroj: hotelzochovacha­ta.sk
Saunový svět stojí za to.Navštívit můžete tělocvičnu s těmi nejmodernějšími stroji.Luxusní bazén vás zaujme.Skvělé místo pro vaši relaxaci.+ 7 fotek+ 8 fotek

V chráněné krajinné oblasti Malých Karpat se nachází učiněný ráj na zemi. Pokud hledáte božský klid, moderní design, ale i možnost sportovního vyžití, je Zochova chata právě pro vás. Doslova obejmuti přírodou můžete relaxovat, jak vám čas dovolí. S téměř pětaosmdesátiletou tradicí umí tohle přenádherné rekreační středisko uspokojit i nejnáročnějšího zákazníka.

Veronika Hándlová
Veronika Hándlová 25. 06. 2018 20:32

Čtyřhvězdičkový hotel s názvem Zochova chata se nachází jen pár desítek minut od bratislavského nádraží a přesto si budete připadat, že jste se octnuli v samotném nebi. Chráněná krajinná oblast totiž nabízí přírodu, jakou jinde neuvidíte. Uvnitř samotné chaty se vám ale dostane všeho, co potřebujete. Od špičkové gastronomie až po wellness.

Své první hosty hotel Zochova chata přívítal v roce 1933. Tehdy ale středisko nevypadalo zdaleka jako dnes, byla to obyčejná chata pojmenovaná podle evangelického kněze, politika a prvního bratislavského župana Samuela Zocha. Svůj největší rozkvět během 60. a 70. let minulého století však chata zažívala za Karpatského vlka, což byla přezdívka pro hoteliéra Karola Ivičiča.

hotelzochovacha­ta.sk

Na popularitě začala ztrácet kolem 90. let a zlom nastal až v roce 2007, kdy hotel prošel obrovskou rekonstrukcí, modernizací a byla provedena dostavba celého hotelového a rekreačního areálu. Nikdo se pak nemůže divit, že se středisko stalo Stavbou roku 2011, když při přestavbě respektovalo přírodu a drželo se zásad feng-šuej. Do luxusního čtyřhvězdičkového hotelu začali proudit hosté. 

Zochova chata je zcela právem přezdívána Klenot lesa, jelikož je z velké části dělaná z přírodních materiálů a do lesa tedy zcela zapadá. Husté bukové lesy kolem hojně rostou. Co se týče architektury objektu, ta vychází z původní Zochovy chaty, což znamená, že některé prvky interiéru nesou původní srubový styl, který se pojí s moderní architekturou.

hotelzochovacha­ta.sk

Přes 150 hostů se může ubytovat v 64 pokojích, které jsou rozděleny na jednolůžka, dvoulůžka, trojlůžka a apartmány pro čtyři osoby. Bezdrátový vysokorychlostní internet, LCD televizor, klimatizace, minibar a trezor jsou samozřejmostí.

Pokud prahnete po gurmánských zážitcích, jste na správném místě, jelikož zde máte k dispozici hned tři podniky. Hotelovou restauraci, Lobby bar a stylovou Furmanskou krčmou, která se nese v duchu slovenských tradic. Spojením autentického prostředí, bohaté vinotéky a pravých slovenských specialit zde vzniká skvělé místo pro rodinné oslavy, ochutnávky či firemní večírky.

hotelzochovacha­ta.sk

Mnozí návštěvníci si hned ráno dopřávají saunu. Ostatně v saunovém světě si mohou vybrat, kterou preferují, ať už je to finská, bylinková, nebo infra. Využít ale mohou i masáže, vířivku a plavecký bazén. Pro milovníky posiloven je zde připraveno i plně vybavené fitko s multipressem a běžícím pásem. Jste-li spíše příznivcem pěší turistiky nebo cyklistiky, je zde možnost navštívit v blízkém i dalekém okolí hned několik zajímavých kulturních a historických památek. Turisticky vyhledávaný je především hrad Červený kámen, který se nachází několik kilometrů od Zochovy chaty.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články