Postel v nebesích: 3 palce nahoru a 3 dolů pro spaní v patře

S žebříkem si užijete spoustu legrace.
Zdroj: Pixabay.com
Odpadne vám starost se stlaním.Maxipostel vám nebude zabírat místo, které můžete využít jinak.Palandová postel - sestra postele patrové - je oblíbenou volbou rodičů do dětského pokoje.Slečnu na obrázku zřejmě nenapodobíte. Moc bytů nemá dost vysoké stropy na to, abyste mohla v patře provádět jakýkoliv druh akrobacie.+ 2 fotky+ 3 fotky

Nastěhovali jste se do nového bytu a přemýšlíte, jak ho ověnčit nábytkem? Důležitým prvkem je určitě postel, která by měla přijít na řadu mezi prvními, ne-li vůbec první. S dnešními cenami a pronájmy bytů, popřípadě pokojů, je dost pravděpodobné, že budete mít problém s místem. Jedním z řešení je pořídit si patrovou postel. Ne každý pokoj je ale pro spaní ve výši uzpůsobený a měla byste zvážit výhody a nevýhody.

Beatrice Dandová
Beatrice Dandová 19. 08. 2018 18:06

Výhody:

1) Ušetříte místo

Důvod číslo jedna, proč si lidé patro pořizují. Pokud vám to výška stěn dovoluje, pod patro vměstnáte psací stůl, pohovku, skříně – cokoliv si budete přát. Jestli bydlíte s přítelem, může si pod postelí udělat bunkr.


2) Nemusíte stlát

Co oči nevidí, to matku na návštěvě nebolí. Poštěstilo se a maminka už zvoní u dveří, aby se podívala na to vaše nové pěkné bydlení (rozumějte – zkontrolovala)? Po žebříku s největší pravděpodobností nepoleze, tak vám odpadá každodenní rutina, která je stejně ve výškách dost složitě proveditelná.


3) Útulno

Koupí patra vám vznikne nový „pokojíček“. Chcete si bydlení ještě více zútulnit? Pořiďte si závěsy, které prostory oddělí a usínat se vám bude ještě příjemněji. Chybí už jen nalepit na strop svítící hvězdičky a se záclonou vedle vás si budete připadat jako ve stanu s hlavou venku, pozorujíc hlubokou noční oblohu.




Nevýhody:


1) Žebřík

Při cestě do vesmíru a ještě dál si budete muset dávat pozor. Ať už večer, když se budete v náladě vracet z večírku, nebo ráno, když zaspíte a budík bude vyhrávat dole na stole. V obou případech: Nespěchejte! Boule na hlavě, přeražený palec nebo zlomená noha vám za to nestojí.


2) Nízký strop

Máte v noci divoké sny? Probudíte se tím, že se prudce posadíte? Pozor na hlavu. Jestliže nechcete vypadat jako jednorožec, buďte opatrná. Lehce se to radí, obtížněji provádí - když spíte, tak těžko budete své tělo korigovat. V tom případě již předem zvažte, zda jsou vaše stropy dost vysoké. To  abyste po týdnu neměla na hlavě věneček z boulí.


3) Horko

Teplý vzduch, a nejen ten čerstvý (víme, o čem se bavíme), se hromadí u stropu. Ani otevřené okno vám moc kyslíku nepřidá. Ani dvě. Čím menší prostor mezi matrací a stropem bude, tím hůře se vám bude dýchat. V létě tedy budete zažívat krušnější noci s vaší novou saunou zdarma. Pokud máte nabarvené vlasy, jako bonus ráno obdržíte batikované prostěradlo.


Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články