Retro bydlení: Kuchyně jako přes kopírák, vůně buchet a mírně toxické hliníkové příbory

Také jste měli tuto "sektorku"? V panelákách byla klasikou
Zdroj: Facebook/Retro
Klasická turecká káva patřila za komunismu na každý stůlKuchyňský pomocník na šlehání šlehačkyJar má sice novou image, ale sílu pořád stejnouPamatujete na malinovku a žlutku+ 12 fotek+ 13 fotek

Pojďte si s námi na chvíli zavzpomínat. Tentokrát zavítáme do kuchyní doby minulé, do království našich babiček a maminek, které máme spojené s vůní svíčkové, buchet s povidly či se zavařenými hruškami s hřebíčkem.

Redaktor
Redaktor 10. 12. 2018 17:57

Níže publikovaná galerie nás přenese do dob našich prarodičů, rodičů, našeho dětství. Věříme, že spoustu těchto exemplářů máte ještě doma nebo alespoň na chalupě. Ať už má každý na dobu komunismu jakýkoliv názor, musíte uznat, že následující výčet obrázků je vskutku nostalgický.

Jen si vzpomeňme na tu chuť smaženého lunchmeatu, kolínek s kečupem a tunou eidamu, malinovky či pořádně silného „turka“. A všechno jsme to jedli tím jedovatým hliníkovým příborem. 

V kuchyni nechyběly ani potraviny jako Solamyl, párky v konzervě, černý sáčkový čaj a tuzexová čokoláda i káva. Samozřejmostí byl mixér Eta a starý kávovar nebo hliníkové cedníky.

Na ty nejlepší úlovky ze socialistických kuchyní se můžete podívat v naší fotogalerii.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články