Stěhování už nemusí být noční můrou aneb Jak se přestěhovat snadno, bez stresu a v pouhých pěti krocích?

Před stěhováním si vše promyslete
Zdroj: Pixabay
Před stěhováním si vše promysleteStěhování je ideálním časem pro zbavení se nepotřebných věcíKrabice shánějte dostatečně dopředuStěhováci budou asi vhodnější+ 1 fotka+ 2 fotky

Pokud víte, kdy se budete stěhovat, rozhodně přípravy a balení nenechávejte na poslední chvíli. Alespoň měsíc předem si sjednejte stěhovací službu a začněte shánět krabice nebo obalový materiál, do kterého vše uložíte.

Redaktor
Redaktor 19. 09. 2018 08:52

Před samotným stěhováním si sbalte menší cestovní tašku s oblečením a hygienickými potřebami, které budete během pár následujících dní potřebovat. V novém bytě pak nebudete muset zběsile prohledávat všechny krabice, jen abyste našli kartáček na zuby.

Vyhraďte si prostor

Na sbalené věci v krabicích se snažte si vyhradit dostatečně velké místo, kam je budete během balení všechny odnášet. Buďte si jisti, že jich bude dost, při balení totiž narazíte na nejeden skrytý poklad, který s vámi poputuje do nového bytu.

Nejdříve nepotřebné věci

Začněte s balením věcí, které v následujích pár dnech nebudete potřebovat. To znamená, že jako první by měly v karbicích skončit knihy, dokumenty, nevyužívaná elektronika a dekorace.

Krabice důkladně označte

Nezapomeňte všechny krabice řádně označit a popsat. Vyhnete se tak nechtěným nehodám při neobratné manipulaci. Křehké věci nezapomeňte řádně obalit novinami či bublinkovými fóliemi, aby se nerozbily. 

Udělejte inventuru

Díky stěhování máte ale také samozřejmě možnost zbavit se všeho nepotřebného, tak toho dostatečně využijte. Nemusíte přece vše vyhazovat, existuje bezpočet azylových domů, dětských domovů nebo bazarů za odvoz, kde váš nepotřebný nábytek, oblečení a jiné vybavení domácnosti přivítají s otevřenou náručí.

Stěhovací den

Když to vypukne a stěhováci nebo kamarádi dorazí na místo, začněte nejprve s nejtěžšími kusy nábytku. Tak budou v novém bytě jako první a vy si je můžete připravit do konkrétních místností. Po největším nábytku přichází na řadu elektrospotřebiče jako lednička, pračka, trouba a dále stoly, židle a poté již samotné drobné věci a oblečení v krabicích.

Vybalování v novém

Na vybalování si dopřejte dostatek času. Vše uložte tam, kam daná věc patří a dejte si záležet. Berte systematicky jednu místnost po druhé. Jako první však doporučujeme dát do pořádku ložnici, kuchyň a koupelnu, což jsou tři místnosti, které budete v nejbližší době skutečně potřebovat. Skladiště si naopak udělejte v obýváku, který pár dní klidně oželíte.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články