Tento pár bydlí v kontejneru. A luxusně!

Příbytek manželů Bigelowých disponuje i terasou jako stvořenou pro pozorování hvězd.
Zdroj: Today.com
Na počátku byl kontejner na odpadky, který manželský pár pořídil v přepočtu za 20 000 korun.S pomocí rodiny ho však proměnili v důstojné a stylové bydlení, kterému nechybí manželská postel, venkovní záchod ani krb.Příbytek je opravdu maličký – jeho rozloha činí 16 metrů čtverečních. Nechybí v něm ale nic, co potřebuje obyčejný smrtelník k životu.Přestavba kontejneru vyšla manžele celkově na zhruba 330 000 korun.+ 1 fotka+ 2 fotky

Sníte o tom žít v zahraničí, ale brzdí vás výše měsíčního příjmu? Možná vám jen chybí informace. Se zapojením kreativity se totiž životní náklady mohou pořádně smrsknout – bydlet můžete už za 300 000 korun. A ve svém!

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 10. 02. 2017 05:02

Jamie a Brad Bigelowi jsou živoucím důkazem. Tento pár toužil po bydlení v arizonském městě Florence, kde navštěvovali svého přítele. „Naše rodina sem jezdí často, tak jsme chtěli malý dům jako základnu, v níž bychom mohli přebývat,“ řekl serveru Today.

Namísto stavařů si však na pomoc přizvali kreativitu. A řešení bylo na světě!

Dvojice se rozhodla pro přestavbu kontejneru, který pro ně představoval cenově dostupné a ve výsledku i důstojné místo k životu.

Příbytek je opravdu maličký – jeho rozloha činí 16 metrů čtverečních. Nechybí v něm ale nic, co potřebuje obyčejný smrtelník k životu.

Věřte nebo ne, vešla se do něj manželská postel, dva stoly i krb vytápěný dřevem. Podle fotografií ale manželský pár miluje vzdušné prostory. Do svého příbytku by v pohodě zvládl nastěhovat ještě dvě skříně s židlemi a vůbec by nepůsobil stísněně.

Nechybí ani malý generátor pro osvětlení nebo široká terasa, z níž dvojice dle svých slov s oblibou pozoruje hvězdy. A když přijde na nejnižší potřebu, venkovní toaleta je plně k dispozici.

Bigelowi svůj nový domov pořídili za pouhých 800 dolarů, což je v přepočtu něco přes 20 000 korun. Zanechali na něm však velkou stopu, kvůli čemuž se celkové náklady vyšplhaly na zhruba 330 000 korun.

Nejtěžší bylo podle manželů vyříznout do plechové konstrukce otvory pro dveře a okna. Zapotili se ale i u instalace obložení a sádrokartonových desek.

Odvedli však precizní práci. Stačí pohlédnou na výsledné dílo – těžko byste v něm hledali krabici na odpadky. Vintage nábytek pak kontejner povyšuje na stylový mini domek, který je nyní v kurzu.

Možná nemusíte čekat na to, až se konto vyšplhá do určité výše. Možná vám jen chybí inspirace. Tak alou do galerie!

Zdroj: Today

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články