Ultimátní spořiče obrazovky. Američan mění staré počítače v akvária

Pohled (nejen) do tohoto akvária uklidňuje.
Zdroj: Jake Harms
Ultimátní spořiče obrazovky. Američan mění staré počítače v akváriaUltimátní spořiče obrazovky. Američan mění staré počítače v akváriaUltimátní spořiče obrazovky. Američan mění staré počítače v akváriaUltimátní spořiče obrazovky. Američan mění staré počítače v akvária+ 7 fotek+ 8 fotek

Tzv. upcycling, tedy renovování starých kusů v předměty s přidanou hodnotou, je stále více v kurzu. Nejen z finančních, designových, ale i ekologických důvodů. Že lze z použitých či rozbitých věcí vytvořit něco zcela nečekaného, ukázala třeba nedávná proměna televize v bar nebo pelíšek pro psa (viz níže). A teď se k nim přidává Jake Harms se svými iMac akvárii.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 11. 04. 2017 15:11

Rodák z Nebrasky sbírá staré, velké počítače značky iMac. Ty zbaví „vnitřností“ a naplní vodou. A vpustí rybičky do nového domova.

Příznivci neotřelých designů po tomto akváriu jistě skočí. Nebo ti, co mají dost televize.

Osvícená iMacAquaria totiž přinesou klid do duše podobně jako lávové lampy.

Sběratel si se starými počítači vyhraje. Nejprve z nich vymontuje součástky, vybaví je voděodolnou akrylovou vrstvou a nainstaluje světla. Celý proces je ale o dost složitější.

Jake Harms

Akvária z dílny Jakea Harmse mají klasické barvy i různé ceny podle toho, zda sáhnete po oblíbeném modelu nebo raritním kusu. Obvykle se ale dají sehnat za 350 dolarů (téměř 8 800 korun). „Pokud vím, jsem jediný podivín na světě, který vyrábí iMacAquaria k prodeji,“ řekl Američan.

Troufnete-li si však na montáž iMacAquaria sami, můžete si zakoupit levnější DIY sadu.

Ještě než to ale uděláte, myslete na to, že souprava obsahuje akrylové akvárium o objemu 13 litrů, filtr, filtrační vložku a vzduchové čerpadlo, světla na míru, vypínač, skoro dvoumetrový napájecí kabel, seřizovací šrouby, drátěné konektory, pojicí dráty, návod a pokyny k péči…

Jake Harms

Sestavování akvária by vám ale mělo usnadnit instruktážní video. A zpříjemnit pocit, že jste do tohoto stylového bytového doplňku vložili kousek sebe.

Jake Harms se neomezuje pouze na akvária. V jeho portfoliu naleznete třeba i hodiny nebo lampy. Mrkněte na jeho kutilské „majstrštyky“ v galerii.

Zdroj: Tech Insider

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články