Užívat léto si můžete i v kanceláři. Přinášíme 9 tipů, jak na to

Vneste si přírodu do kanceláře!
Zdroj: Pixabay.com
Přineste si trochu moře na váš pracovní stůl.Koktejly vás hodí do letní nálady.Vyrazte během obědové pauzy na zmrzlinu nebo si ji dopřejte alespoň po práci.Léto a grilování prostě patří k sobě. Ideální jsou také lehké saláty.+ 1 fotka+ 2 fotky

Kanceláře se postupně vyprazdňují, vaši kolegové odjíždějí jeden po druhém na dovolené, jen vy musíte zůstat mezi čtyřmi stěnami. Ano, máte právo na trochu té závisti. Ale díky těmto 9 tipům si i vy můžete přinést letní náladu do kanceláře.

Eva Jeřábková
Eva Jeřábková 04. 07. 2018 15:44

1. Pracovní stůl je základ

Jistě vás nepřekvapí, že barvy mají velký vliv na naši náladu. Takže není nic jednoduššího než si letní barvy pláže a moře přinést na pracovní stůl, u kterého trávíte denně nejméně 8 hodin. Můžete si změnit tapetu na počítači nebo si přinést i pár mušlí.

 

2. Koktejly

Léto je obdobím koktejlů. Nejenom u bazénu, na letních zahrádkách, hotelových terasách, ale klidně i v kanceláři. Nakupte si své oblíbené ovoce, prostudujte si recepty na osvěžující nápoj a pusťte se do toho.

 

3. Zmrzlina především

K létu neodmyslitelně patří zmrzlina. Tak vyrazte místo oběda na velký zmrzlinový pohár. Spojte to s příjemnou procházkou po městě a užívejte si letních paprsků.

 

4. Hudba dělá divy

Letní pohodu vám navodí i taneční hudební hity. Zavzpomínejte na oblíbené letní písně posledních dvaceti let. Hudební playlist si můžete vytvořit společně s kolegy. Uvidíte, jak se po chvíli všichni společně začnete vlnit do rytmu. 

 

5. Více světla

Ponurá místnost ve vás jistě nebude vyvolávat pozitivní pocity. Máte-li tu možnost, přesuňte svůj stůl co nejblíže k oknu, otevřete jej dokořán a vytáhněte žaluzie. Pusťte zkrátka co nejvíce světla a pozitivní energie do vaší kanceláře. Hlavně žádná tma.

6. Změňte svůj oběd

Léto a grilování prostě patří k sobě. Místo hutných sendvičů z domova vyrazte na polední menu do restaurace s grilovaným obědovým menu. Dávejte přednost zelenině před klasickými přílohami. Objevujte nové chutě, vyzkoušejte mexická, italská či španělská jídla a při tom sněte.

 

7. Šaty dělají člověka i náladu

Povolí-li vám to váš pracovní dress code, noste co nejvíce letního oblečení s volánky a květinovými vzory.

 

 

8. Ven každý den

Čerstvý vzduch udělá s vaší myslí a tělem zázraky. Využijte obědovou pauzu k procházce, pokud vaše firma disponuje zahrádkou či terasou, pracujte alespoň tam.

 

9. Květiny

Vneste trochu té zeleně do vaší kanceláře. Kupte si třeba při cestě do práce řezané květiny nebo si doneste pár květin z domova. Zeleň kolem vás bude přímo nabíjet energií. Pokud navíc zvládnete do práce donést malou palmu nebo jinou exotiku, máte vyhráno.

 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články