Zbaví vás toxinů a škodlivin: Pokojové rostliny, které se vyplatí mít doma

Ač jsou nenáročné, o všechny květiny je třeba se starat. Ony vám to ale mnohokrát oplatí.
Zdroj: unsplash.com
Zelenec je vděčná pokojová rostlina, která přinese spoustu radosti i naprostým amatérům. Ať ji umístíme kamkoliv, všude obrazí dlouhými trávovými listy tvořícími zvlněné růžice.Tchynin jazyk je velmi skromná pokojová rostlina. Málokterá jiná vydrží tolik omylů nezkušených pěstitelů.Lopatkovec je velmi krásná, ale i nenáročná rostlina.Krásné bílé květy jsou navíc ozdobeny smetanovými palicemi.+ 2 fotky+ 3 fotky

Probouzíte se s bolestí hlavy, ranní nevolností nebo se vám z ničeho nic spustila alergie? Může to být z důvodu, že v podstatě žijeme v toxických inkubátorech. Existuje ale jednoduchý způsob, jak své okolí pročistit a zbavit se tak škodlivých výparů.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 09. 11. 2018 10:37

Řešením jsou jisté druhy pokojových rostlin. Je pochopitelné, že květiny doma člověk má hlavně proto, aby mu zkrášlovaly interiér. Některé z nich ale dokážou mnohem víc než jen to.

Toxiny, které lidé vydechují, ale i plyny, odpařující se z nových koberců, čerstvých nátěrů nebo nábytku, vám motají hlavu, ani nevíte jak.  Dokonce i elektronika a její elektromagnetické emise působí na váš organismus. To je v kombinaci s odhlučněným sklem a ucpanými skulinkami hotovým kombem. Malátnost, ekzémy, bolesti hlavy a špatná nálada na sebe tedy nedají dlouho čekat.


Tyto květinky nejen potěší vaše oko, ale pročistí okolní ovzduší tak, že se budete moci zhluboka nadechnout a neucítíte „vůni“ saponátu na koberec.




Zelenec

Číslo jedna do kanceláře. Efektivně odstraňuje elektronický „odpad“ stejně jako benzen, aceton a formaldehyd.


Tchynin jazyk

Jestliže si právě hovíte v novém hnízdečku, nejspíš nebudete mít chuť si tam hned zvát tchyni. Pořiďte si tedy alespoň její jazyk. Tato rostlinka zvládne zlikvidovat výpary z nového nábytku, barev na stěnách a koberců. Možná proto je ten jazyk (ve skutečnosti) tak jedovatý.


Lopatkovec

Žádnou lopatku na něj potřebovat nebudete, je totiž extrémně nenáročný na údržbu. Výborně vyčistí místnost plnou počítačů a jiných elektronických zařízení. Tato květinka by rozhodně neměla chybět v žádné kanceláři. Bonusem jsou krásné bílé květy.


Známým faktem je, že v ložnici by květiny být neměly. To ale docela neplatí o zmíněném zelenci i tchynině jazyku. Tyto zázraky produkují kyslík i v noci.


Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články