Ze starých košil úchvatné dětské outfity! Američanka (27) šije proti plýtvání i poporodním depresím

Stephanie Miller nehrozí vyčerpání materiálu. Její záliba se rozkřikla mezi sousedy, kteří ji staré košile začali sami nosit.
Zdroj: Stephanie Miller
Ze starých košil úchvatné dětské outfity! Američanka (27) šije proti plýtvání i poporodním depresímZe starých košil úchvatné dětské outfity! Američanka (27) šije proti plýtvání i poporodním depresímZe starých košil úchvatné dětské outfity! Američanka (27) šije proti plýtvání i poporodním depresímZe starých košil úchvatné dětské outfity! Američanka (27) šije proti plýtvání i poporodním depresím+ 3 fotky+ 4 fotky

Poporodní deprese – to je období několika dní až měsíců od narození potomka, v němž maminka prožívá klasické depresivní stavy. A především diagnóza, kterou stále řada lidí zaměňuje s přecitlivělostí. Není snadné se s ní vyrovnat mimo dohled odborníka. Američanka Stephanie Miller (27) na ni přesto vyzrála – když začala šít.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 18. 10. 2017 08:33

A jak! Ze starých košil manžela tvoří výtvarnice a čtyřnásobná maminka svým dcerkám i synovi parádní outfity.

Svou kreativitu uplatňovala už v oblasti výtvarného umění. Pak ovšem přišel zlom – narození dítěte.

„Žili jsme v bytě s jedinou ložnicí, a tedy v malém prostoru pro tvorbu maleb. Z olejomaleb šly nezdravé výpary a dokončit je při péči o dítě zabralo příliš mnoho času,“ řekla pro server BoredPanda.

Stephanie Miller

Na svůj koníček, tedy něco, co ji vnitřně naplňovalo, přestala mít čas. A negativní dopady na sebe nenechaly dlouho čekat.

„Trpěla jsem poporodní depresí a s šokující změnou životního stylu, s mateřstvím, jsem cítila ztrátu identity.“

Zatímco některé ženy musí v tomto stavu vyhledat odborníka, Miller měla štěstí. Pomohl jí její manžel. I když zcela neplánovaně.

Během úklidu svého šatníku vyřadil mnoho zachovalých košil. A v tom to umělkyni trklo.

Stephanie Miller

„Před třemi měsíci se můj manžel zbavoval oblečení a na vrchu hromady byla košile, kterou jsem mu dala k minulým Vánocům. Frustrovalo mě, že se chce zbavit něčeho nového, ačkoli se to srazilo,“ popisuje svůj příběh.

Zachovalé košile se rozhodla zachovat, doufaje v jejich pozdější využití. V tu dobu sledovala na Instagramu nějaké švadlenky recyklující staré oblečení a pomyslela si: „Tohle bych mohla zkusit.“

Otevřela si YouTube a začala se učit. Nejprve na vycpaných zvířátkách, později na nositelných kouscích. A víc než to.

Stephanie Miller

Svým dcerám nyní tvoří ze starých košil stylové outfity. Ať už nadčasové overaly nebo princeznovské šaty. Košile doplňuje volány, kapsičkami i rukávy. Přešívání košil si nemůže vynachválit díky předšitým lemům i knoflíkům. Nemusí tedy dělat tolik úprav.

S každou košilí si dnes poradí do hodiny. A zdá se, že s šitím už nebude moct jen tak přestat.

„Moje tříletá říká svým šatům ,Elsiny šaty‘ [princezna s disneyovky – pozn. red.] a nosí je každý týden. Když peru prádlo, moje holčičky berou taťkovy košile a žadoní, abych jim z nich něco ušila.“ 

Stephanie Miller

Nehrozí ani vyčerpání materiálu. Jakmile se její nový koníček rozkřikl, začali jí přátelé i sousedi nosit nepoužívané košile i další oblečení a látky.

Stephanie Miller své výtvory aktivně zveřejňuje na Instagramu a doufá, že tím podnítí kreativitu jak u svých dětí, tak u přátel mezi rodiči.

„Dělání a tvoření je pro mě nesmírně důležitý proces. Věřím, že každý může ve svém životě vytvořit něco krásného, něco, co mu přinese hluboké uspokojení a naplnění.“

Máte v šatníku přebytek košil, které váš partner neunosí, zato vaše děti ano? Pak navštivte umělčin blog Mother Make. Najdete na něm nejen inspiraci pro svá první díla, ale i tutoriály, které vám prozradí, jak na to.

Zdroj: BoredPanda / Good Housekeeping

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články