10 nejmírumilovnějších zemí světa

Čekáte od dovolené především pohodu a klid? Vyrazte do jedné z těchto zemí.
Zdroj: Pinterest.com
1. Slovinsko. Slovinci jsou považování za mimořádně pohostinné, velkorysé a tolerantní. Není tak divu, že tato země je podle letošního Globálního indexu míru jednou z nejklidnějších na světě.2. Japonsko. Starobylé chrámy, zenové zahrady, barevné svatyně... klid a mír si v Japonsku můžete vychutnávat řadou různých způsobů.3. Kanada. Navzdory své velikosti je Kanada tak bezpečná, že po ní klidně můžete cestovat na vlastní pěst. Hory jsou zde prý velkolepější, jezera modřejší a lidé přátelštějští... co víc si přát?4. Švýcarsko. Švýcarsko se od roku 1847 neúčastnilo žádné války, nevydává miliardy na zbrojení a funguje v něm přímá demokracie.+ 6 fotek+ 7 fotek

Většina lidí chce z pochopitelných důvodů trávit dovolenou v co možná nejbezpečnějších zemích, kde nehrozí vypuknutí občanské války či jiné podobné problémy. Jaké státy jsou po této stránce nejlepší?

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 15. 12. 2016 11:25

Server The Telegraph při příležitosti letošního Mezinárodního míru (který připadá na 21. září) zveřejnil přehled 10 nejmírumilovnějších zemí, do kterého se mimo jiné dostala i Česká republika a Rakousko. Může nás tak těšit, že žijeme ve velmi klidném koutě světa, do kterého nikdo nemusí mít strach vyrazit.

V seznamu ovšem naleznete i řadu mimoevropských destinací – například Nový Zéland nebo Japonsko. Pokud se tedy počítáte spíše mezi opatrné cestovatele než dobrodruhy, můžete se jím při výběru příští cílové destinace nechat inspirovat.

Zdroj: The Telegraph

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články