13 tipů na dárek (nejen) pro cestovatele, ze kterých si sednou na zadek

Darujte zcestovalému blízkému jednu z těchto 13 věcí! Vězte, že budete milováni.
Zdroj: Turborotfl.com

Zhluboka se nadechněte a vydechněte, dejte nohy na stůl a inspirujte se. Dárky pro vášnivé cestovatele z rodinného kruhu jsme vymysleli místo vás. Za kávovar do ruky, žehličku ve spreji či nabíječku do kapsy vás zulíbají.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 31. 01. 2018 12:21

Piknikový batoh

Nenechte vaše blízké slevit ze svého standardu na cestách! Do piknikového batohu se pohodlně vejdou talíře, příbory, ubrousky, plastové sklenky, hrnky a samozřejmě piknikové menu. Ti, co si připlatí, ale zažijí ten pravý gastronomický orgasmus. V ruksaku budou mít speciální kapsy na prkénko, číšnický nůž s vývrtkou, pilkový nůž na sýry, pepřenku a slánku, deku, ba dokonce chladící box na víno. Malé varování: tento propracovaný batoh způsobuje rozmazlenost. Pro nového majitele se všechno uvedené příslušenství stane životně důležitým. A na sendvič na dece už ho jen tak nezlákáte.

WineEnthusiast.com

Stírací mapa světa

Stírání zazívá boom a my mu fandíme. Na výherní losy se ale vykašlete – a pořiďte zcestovalé přítelkyni či aktivnímu tatínkovi velkou stírací mapu světa. Seškrabáním vrstvy odhalí nejen země, které v minulosti navštívili, ale připomenou si i ty největší životní zážitky. Navíc se u toho skvěle pobaví. V prodeji jsou už i stírací mapy České republiky.

Turborotfl.com

Kosmetika pro milovníky Asie

Nadchne ale i ty, kteří touží po dlouhověkosti. Ájurvéda je nejstarším léčebným systémem na světě, vědou o životě, jejíž cílem je spokojenost, zdraví a dlouhověkost. Kromě meditace, jógy, relaxace a různých procedur využívá bylinné terapie. Takové si lze dopřát i z pohodlí domova. Prodejce Homelove.cz nabízí produkty vyrobené z vzácných bylin s mimořádnými zdravotními benefity. Ať už bylinný olej Kumarika proti vypadávání vlasů, zubní pastu Sudantha proti paradentóze nebo zklidňující balzám Siddhalepa, který je oblíbený mezi sportovci.

Homelove.cz

Spacák

Nejuniverzálnější dárek pro cestovatele. Je libo odlehčený pro cyklistu? S moskytiérou proti hmyzu pro dobrodruhy? Rozepínací do peřiny pro klaustrofobiky? Nebo manželský, který se dá připnout k jinému? Starostlivost výrobců dbajících o naše pohodlí nebere konce. Pro zimomřivé nezapomněli spacák vycpat peřím, přidat kapuci, zateplovací límec a vak na nohy. Vyberou si i princezny – řada spacáků je dnes vybavena voděodolnými materiály i protiskluzovou podrážkou. A chlubí se nádhernými designy.

Indexms.net

Žehlička ve spreji

Je za pár korun, ale účinkuje téměř zázračně. Stačí nastříkat pomačkané místo na oblečení, vyrovnat ho rukama a jde se do města! Za všechno můžeme děkovat látce zvané elastil, která zabraňuje zpřehýbání vláken prádla a udržuje je pružné. V případě výraznějších faldů pomůže tento rozprašovač usnadnit žehlení.

Dedra.cz

Skládací lahev

Trampové či festivaloví nadšenci dobře vědí, že lahev s pitím je co do tvaru a velikosti jedním z největších nepřátel batohu. A to jak plná, tak prázdná. To skládací lahev má řadu výhod – lze ji otevírat jednou rukou, pít z brčka bez rizika polití, vejde se pod každý kohoutek a vydrží až 10 000 složení a rozložení. Co je ale nejdůležitější – po smáčknutí vytvoří praktický prostor. Třeba pro suvenýr!

Econea.cz

Fleecová čelenka se zabudovanými sluchátky

Rozčilují vašeho známého vypadávající sluchátka z uší při běhu? Nebo že s nimi nemůže usínat, protože tlačí? Vytřete mu zrak čelenkou se zabudovanými sluchátky! Lze ji propojit s telefonem, počítačem či mp3 přehrávačem a díky speciální technologii nebude majiteli tančit po čele. Většinu z nich je možné i vyprat.

Cellularoutfitter.com

Potraviny s příběhem

Balíček s mišmašem potravin nikdy nezklame. Obzvlášť tehdy, pokud jej naplníte delikatesami, jejichž kvalitu si na vlastní oči prodejce ověřuje. Na stránkách obchodu Food Story jiné nenajdete. Italský černý lanýž, americká omáčka s příchutí whisky a melasy nebo box stylových slánek ze Španělska připraví obdarovanému nevídaný gastronomický zážitek.

Homelove.cz

Nabíječka do kapsy

S nabíječkou do ruky, označovanou také jako power banka, zajistíte tabletu, fotoaparátu, telefonu nebo počítači blízkého stálý přísun šťávy. A to i v džungli nebo na poušti, kde je zásuvku marné hledat. Cena se odvíjí od materiálu, počtu USB výstupů (současně lze nabíjet více zařízení) či přídavných funkcí. Šikovné jsou například vestavěné diody. Nabíječku tak obdarovaný využije jako přenosnou svítilnu, což ocení zejména po setmění ve stanu.

Mobilefun.co.uk

Aeropress kávovar

Ti, jejichž kuchyňským linkám dominují profesionální kávovary, si na cestách často kávu odepírají. V kempech, na festivalech či jinde totiž často dostanou nápoj připravený zalitím instantní kávy vodou. Zmírněte jejich utrpení aeropressem. Tento mini kávovar se skládá z plastového válce s pístem a papírového filtru a připraví kávu podobnou espressu. Po použití ho lze jednoduše opláchnout.

ElephantJournal.com

Nábytek s exotickými kořeny

Máte v rodině milovníka zemí jako Indie, Bali, Španělsko nebo Dánsko? Pokud mu učarovala jejich kultura, jistě se rozplyne nad originálním doplňkem interiéru, které vytvořily ruce tamních obyvatel. Co třeba nádherný zdobený balijský stůl? Nebo indickou komodu z žíhaného dřeva? Na e-shopu Homelove.cz pořídíte i úchvatné dekorace či doplňky. Naším favoritem je „španělské“ autíčko nebo tento božský porcelánový chlebník z Dánska v několika barvách.

Homelove.cz

Selfie tyč

Zachytit významný okamžik na cestách je jedna věc, zvěčnit sebe, jak jsme se při něm tvářili, je věc druhá. A důležitější! S touto „prodlouženou rukou“ si obdarovaný přiveze z cest nejen zážitky, ale i trendový foto deníček.

TheOdysseyOnline.com

Cestovní žehlička na vlasy

Ženy, zřejmě to znáte. Chystáte se na týdenní dovolenou, po ruce jen jeden kufr a věcí, bez kterých se na ní neobejdete, až příliš mnoho. Chtě nechtě, něco musíte nechat doma. A často padne volba na objemný fén či žehličku na vlasy. Tu si příště neváhejte schovat do kapsy. S žehličkou o délce 15 centimetrů si vaše zavazadlo přestane vyskakovat.

Kasa.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články