15 božích škol, do kterých se musí chodit s radostí

I škola může mít originální a nadčasový design.
Zdroj: Mathias Eis Schultz/Thisisinsider.com
1. OA Kindergarten (Saitama, Japonsko). Byla navržena tak, aby vydržela většinu zemětřesení (díky použití přepravních kontejnerů je velmi stabilní).2. Hlavní atrium School of Design v Melbourne. Mimo jiné zde můžete obdivovat dřevěné struktury, které připomínají stromy.3. TAC SEV New Campus (Tarsus, Turecko). Při západu slunce vyzařuje teplé oranžové světlo.4. Penleigh and Essendon Grammar School (Niddrie, Austrálie). Velmi barevný a hravý design.+ 11 fotek+ 12 fotek

Většina školních budov je k uzoufání nudná. Jak by se do nich mělo studentům chodit zvesela? Existují však výjimky potvrzující pravidlo.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 03. 11. 2016 14:05

Výuka by v ideálním případě probíhat v příjemném, stimulativním prostředí. Této skutečnosti si je naštěstí vědoma i řada architektů, kteří se nebojí vymýšlet různá inovativní řešení.

Školy, ve kterých jde učení téměř samo, najdete po celém světě – od Austrálie po Alabamu, od Dánska po Kambodžu. Některé byly navrženy tak, aby dokázaly odolávat přírodním katastrofám, zatímco účelem jiných je poskytovat prvotřídní vzdělání dětem s různými handicapy.

Server INSIDER sestavil přehled těch nejpovedenějších – a to nejen po stránce estetické, ale i praktické. Do takových musí být radost chodit!

Zdroj: INSIDER

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články