4 motta, kterými by měl žít každý opravdový cestovatel

Vytěžte ze svých toulek po světě maximum!
Zdroj: Nomadscribblings.com
1. Ztraťte se. Vážně. Na ty nejúžasnější místa často narazíte právě tehdy, když někde bloudíte a snažíte se najít správnou cestu.2. Ptejte se. Místní vám toho spoustu prozradí a někdy vás i dočasně zaměstnají. To se může hodit třeba v případě, že byste se rádi projeli na jachtě, ale nemáte na to dost peněz.3. Chovejte se jako místní. Není nutné, aby bylo na první pohled zřejmé, že jste turista. Snažte se spíš budit dojem, že v daném místě žijete. Usnadní vám to smlouvání na tržištích a tak dále.4. Neplánujte. Může to znít zvláště, ale nechat si alespoň pár „volných“ dní je skvělé. Nikdy totiž nemůžete předem vědět, jaké zajímavé příležitosti se vám naskytnou.+ 1 fotka

Známý cestovatel Will Caldwell zveřejnil čtyři nejzásadnější poznatky, ke kterým během svých dobrodružných výprav dospěl. Právě díky nim prý viděl ta nejzajímavější místa a zažil ty nejlepší věci.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 23. 01. 2017 10:25

Caldwell podle svých vlastních slov preferuje toulat se po světě sólo, byť napoprvé z toho byl poněkud nervózní. To ho ale rychle přešlo.

„To, co se přitom naučíte, je prostě úžasné... Pobřeží Amalfi jsem prochodil s novými přáteli z Chile a po chorvatských ostrovech jsem se plavil s Australany. Lidé, kteří cestují sólově, si rychle uvědomí, že ve skutečnosti nejsou nikdy sami,“ napsal pro server The Huffington Post.

Díky tomuto přístupu se Will může chlubit mnoha zážitky, které vzhledem k jejich charakteru dost dobře nelze naplánovat. A samozřejmě se toho také hodně naučil. Níže naleznete čtyři moudra, která považuje za nejdůležitější.

Zdroj: The Huffington Post

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články