4 nejkrásnější národní parky USA

Příroda v USA je naprosto úchvatná
Zdroj: zdroj: pixabay

USA nejsou jen velkolepá města s mrakodrapy, ale také nespoutaná a nádherná příroda, která se v Evropě jen tak nevidí. Až do Států někdy pojedete, vyjeďte z rušných měst a na vlastní kůži zakuste tu pravou a nespoutanou americkou divočinu.

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 12. 04. 2018 11:42

Yellowstone

Jedná se o nejstarší národní park na světě. Byl založen roku 1872 a je znám mnoha gejzíry a obrovským supervulkánem, o kterém se říká, že kdyby vybuchl, zničí veškerý život na zemi. Je tedy takovou časovanou bombou.

Národní park Yosemite

Tento nádherný park byl založen roku 1890 a je znám nádhernými lesy, skalisky a vodopády. Když se řekne Yosemite, první, co se člověku vybaví, je yosemitské údolí s El Capitanem, nejvyšší skalní stěnou na světě, která je vysoká přes 900 metrů. Už v roce 1894 byl zařazen mezi světové dědictví UNESCO.

Národní park Zion

Jeden z nejkrásnějších národních parků světa se nachází ve státě Utah. Nad celým zionským údolím se rozprostírají obrovské skalní stěny. Celá oblast je plná turistických tras, takže si můžete udělat pořádný výšlap po těžkých i lehkých trasách.

Národní park Grand Canyon

Kaňon se nachází na řece Colorado. Je to nejslavnější kaňon a národní park na světě. Uchvátí vás svou nádherou a rozlehlostí. Za poplatek máte možnost si kaňon prohlédnout z výšky z helikoptéry. Stojí to opravdu za to.

 

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Související články

Další články