6 pravidel etikety na palubě letadla aneb jak taktně umlčet spolusedícího, co si chce povídat, když vy zrovna ne

Nenechte si zbytečně otrávit let!
Zdroj: Domestiphobia.net
1. Spící spolusedící, který vám blokuje cestu do uličky – pokud někam opravdu nutně potřebujete, prostě ho proberte a slušně požádejte, ať vás pustí. Pokud je vám to nepříjemné, poproste o pomoc letušku.2. Upovídaný spolusedící – nechte ho chvíli mluvit a pak řekněte něco jako „diskuze s vámi je skvělá, ale teď bych si pár minut rád četl“. Případně si také můžete nasadit sluchátka a dát tak najevo, že rozhovor skončil.3. Dítě kopající do sedadla – zde Saum doporučuje trpělivost. Pokud to ale už opravdu nejde vydržet, zdvořile se zeptejte jeho rodičů, zda by vám s tímto problémem nemohli pomoci.4. Opilý spolucestující – v podstatě to jediné, co můžete udělat, je upozornit na něj letušku.+ 2 fotky+ 3 fotky

Taky se během letu často ocitáte z různých důvodů ve stresu? Nejste si jisti, jak byste měli některé problémy řešit? Poradíme vám!

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 17. 10. 2016 18:10

K letecké dopravě řada z nás chová smíšené pocity. Na jedné straně nám umožňuje rychle překonat dlouhé vzdálenosti. Na straně druhé dokáže být pěkně únavná a nudná. Stísněný prostor, nulové soukromí, omezený přístup k věcem jako jídlo a pití – to všechno může u pasažérů vyvolat podráždění. Ke konfliktu pak stačí málo.

Co kdybychom vám ale řekli, že je možné tomu předejít? Server Refinery29 požádal Lizzie Post (prapravnučku známé autorky textů o etiketě Emily Post) a Jeremyho Sauma (šéfredaktora cestovatelského časopisu AFAR) o pár odborných rad, jak v klidu a bez zbytečných emocí čelit potížím typu „nepříjemný spolusedící“ či „dítě kopající do sedadla“. Jejich doporučení naleznete v galerii níže.

Zdroj: Refinery29

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články