Aktivní dovolená i na podzim: Co Češi nejčastěji hledají 

Jóga se stala fenoménem.
Zdroj: Pixabay
Co takhle golfový víkend?Jóga se stala fenoménem.Vyzkoušet se dá i běžecká škola.Aktivní dovolená je velkým trendem.+ 1 fotka+ 2 fotky

Fenoménem současné doby je, že lidé se chtějí pořád učit něco nového. Dovolené chtějí trávit aktivně a rádi si zaplatí za kurz běhání, cyklistiky, golfu, semináře etikety, gastronomické zážitky nebo třeba i vaření nebo pečení dobrot s profesionálem.

Pavel Dvořák
Pavel Dvořák 09. 10. 2018 07:28

Skoro polovina dospělých Čechů se celoživotně vzdělává. Většinou se účastní kurzů souvisejících s prací. Vyplývá to z údajů Českého statistického úřadu a v praxi to potvrzují například i provozovatelé hotelů nebo organizátoři zážitkových dovolených.

Za poslední roky zaznamenali zvyšující se zájem o pobyty spojené s nějakým zážitkem, kdy se lidé naučí něco nového. Jedná se například o běžecké školy, kurzy etikety, degustační večery, cvičení jógy, nordic walking nebo třeba golfový program.

"Mnoho lidí z velké dálky k nám míří také na kurzy pečení frgálů, tradičních valašských koláčů,“ směje se Martina Žáčková ze Spa hotelu Lanterna.

Přidáváme několik tipů na podzimní aktivity, díky nimž by se vaše dovolená mohla stát nezapomenutelnou.

Golf pro každého 

To je zábavný program pro golfové začátečníky, rodiny s dětmi, aktivní sportovce – zkrátka pro všechny, kteří golf ještě neznají nebo s ním začínají a chtějí se dozvědět něco víc. Při objednání programu na golfovém hřišti Horal vás čeká procházka v délce zhruba 90 minut po golfovém hřišti s průvodcem, který vám vysvětlí základy golfu, pod jeho vedením si zkusíte základní údery, chipování, patování i samotnou hru a dozvíte se i řadu zajímavostí o tomto sportu. Vše je přizpůsobeno jak dospělým, tak i dětem, které se mohou seznámit s golfem hravou a zábavnou formou díky takzvanému SNAG golfu.

Běžecká škola Miloše Škorpila (11. - 14. 10. 2018)

Naučte se správně běhat! Užijte si čtyři dny nabité tréninkem a novými informacemi pro začátečníky i pokročilé pod vedením Miloše Škorpila, který je bez nadsázky ikonou běžeckého sportu u nás. Známý ultramaratonec, propagátor a trenér běhu míří opět se svou Běžeckou školou na Valašsko, do Resortu Valachy. Pobyt s profesionální běžeckou přípravou je určen jak začátečníkům, kteří se chtějí při svých prvních běžeckých krůčcích vyvarovat základních chyb, tak pokročilým, jimž soustředění pomůže rozšířit si běžecké obzory a zapracovat na rozvoji vytrvalosti i při tvorbě tréninkových plánů a optimalizaci běžecké techniky. Samozřejmě nemůže chybět ani odpočinek a relaxace ve vyhlášených wellness centrech Resortu Valachy – účastníci mají neomezený vstup do L-Spa hotelu Lanterna i do blízkého Wellness Horal.

Karlovský gastrofestival (11. 10. 2018)

Svátek všech milovníků (nejen) valašské kuchyně a regionálních produktů: to je Karlovský gastrofestival, jedinečná gastronomická událost ve Velkých Karlovicích, která tento rok slaví již své jubileum – 10. ročník. Užijte si 3,5 km chutí a vůní na 13 gastro zastávkách v údolí Léskové, kde si můžete dopřávat ochutnávky a současně si užívat procházku krásnou přírodou, zažít atmosféru farmářského trhu, galavečeří s mistry kuchaři, soutěže o nejlepší frgál a klobásu a další doprovodné programy. Vstup na Karlovský gastrofestival je zdarma.

Noc bílých lanýžů ve Spa hotelu Lanterna (15. 11. 2018)

Zažijte jedinečný degustační večer plný vybraných chutí a neodolatelných vůní v zážitkové restauraci Vyhlídka Spa hotelu Lanterna. Přeneste se do italské oblasti Piemont, celosvětově proslulého regionu vzácných lanýžů a vynikajícího vína, a podlehněte kouzlu této delikatesy.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články