Dechberoucí snímek, mrazivé okolnosti. Autor úžasné fotografie jen o vlásek unikl smrti

Dechberoucí snímek, mrazivé okolnosti. Autor úžasné fotografie jen o vlásek unikl smrti
Zdroj: Pixabay.com

Cvaknout, nebo ne? Odpovědět si na tuto otázku je v určitých situacích pro fotografy těžké. Mnoho snímků už proto vyvolalo horečné diskuze - třeba ty, které zachycují umírání či lidské tragédie. Jaký příběh tkví za úžasným lvím portrétem?

Jana Jánská
Jana Jánská 12. 11. 2020 12:39

Působivý snímek, že? Okouzlení se ale rychle změní v konsternaci, když si uvědomíte souvislosti. Výraz krvelačné šelmy totiž prozrazuje, že se cítila ohrožena něčím, co se vyskytlo v jejím teritoriu. Nebo spíše někým. Tím "někým" byl Atif Saeed. Fotograf na volné noze z pákistánského města Lahore.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Joe Rogan (@joerogan),

Vteřinu od smrti

Během projížďky po městském safari parku si všiml lva jen nedaleko od svého vozidla. To mu mohlo poskytnout útočiště pro bezpečné zachycení šelmy. Jenže Saeedovi to nestačilo. "Pomyslel jsem si, že musím zachytit povahu a status lva. Tohle byl jediný způsob, jakým jsem toho mohl docílit," řekl deníku The Daily Mail.

Vystoupil tedy z auta a připlížil se blíž. Stisknutí spouště ale upoutalo pozornost lvího samce, který se okamžitě vrhl na nepřítele. "Příběh skončil během několika vteřin, když lev agresivně vyskočil proti mně a já se sotva vyškrábal do auta."

Že stihl zavřít dveře, bylo opravdové štěstí. V momentě pořizování snímku totiž seděl jen tři metry od hladového zvířete. "V tu chvíli jsem se smál, ale teď, když si na incident vzpomenu, bych to asi znovu neudělal. Bylo to opravdu blízké setkání," dodal Atif Saeed.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články