Chcete vyzrát na kapsáře? 5 tipů, jak jim krádež co nejvíce znesnadnit

Kolikrát nepomohou ani bezpečnostní kamery.
Zdroj: unsplash.com
Zloději jsou rychlí a plní důvtipu.Ideálním místem pro odcizení věcí je přecpaná hromadná doprava.Telefon čouhající z kapsy je velkým lákadlem.Cenné a důležité věci noste v batohu nebo kabelce odděleně.+ 2 fotky+ 3 fotky

Děsí vás představa obíhání úřadů kvůli nové občance? Tento proces nemusíte absolvovat, pokud budete počítat s tím, že vám doklady mohou být odcizeny. Smutné, ale pravdivé. Jak si ušetřit nervy a předejít okradení?

Redaktor
Redaktor 04. 10. 2018 09:22

Oddělte doklady od peněz

Praktickou věcí je mít pouzdro na doklady a pak menší peněženku na finance. Při ztrátě nebo krádeži vás bude mrzet obé, ale pokud nejste vyložená smolařka, bude vám chybět jen jedno z toho. Ať už byste si měla odpustit obíhání úřadů nebo zkrouhnutí rozpočtu na večerní drink s přáteli v podobě odcizených peněz, váš vztek bude alespoň o půlku menší, než kdybyste lomila rukama nad chybějícími doklady i bankovkami.


Malé vnitřní kapsy

I když už jste aplikovala způsob rozdělení financí a dokladů, rozdělujte dál. Ani tato dvě pouzdra nemějte na jednom místě. Jestliže to vaše zavazadlo dovoluje, rozdělte i cennosti a důležité věci na různá místa. Mnoho kabelek i batohů má skryté vnitřní kapsy, které jsou ideálním místem pro uložení dokladů. Pro zloděje tak bude obtížnější vás oloupit, než kdyby jen sáhl do velké vnitřní kapsy a lehce vytáhl celou peněženku.




Ne v kapse u kalhot

Zvláště muži nejsou zvyklí nosit jakoukoliv tašku, protože je to zkrátka obtěžuje. Tím pádem všechno nastrkají do kapes a pak i oni sami mají zmatek v tom, kde se co ukrývá. Největším lákadlem pro zloděje je zadní kapsa u kalhot. Častokrát se vám naskytne pohled, jak z ní vykukuje telefon nebo peněženka. Nehledě na to, že důležité věci můžete takto ztratit sama, vyloženě tím vybízíte k tomu být okradena.


Mačkanice a eskalátory

Skvělým místem pro zloděje pro přilepšení si jsou přecpané dopravní prostředky a obecně tlačenice, kdekoliv se vyskytnou. Často tomu tak bývá v centru města, kde se pohybuje mnoho lidí a hbitý kapsář se po zmocnění vaší šrajtofle lehce ztratí mezi ostatními kolemjdoucími. Jakmile se tedy ocitnete na místě, kde je více lidí, zbystřete.


Batoh na břichu

Způsobem, jak se vyhnout pokutě od revizora, protože vám někdo ukradne peněženku s lístkem, je si ono zavazadlo, které s sebou máte, dobře hlídat. Batoh si otočte na břicho, kabelku přes rameno si ze zad také posuňte před sebe.


Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články