Čínský bus se proměnil v bránu do tropického pralesa. A cestující jásají!

Busem prorůstají kapradiny, orchideje i vzdušné rostliny.
Zdroj: Alfie Lin/Inhabitat.com
Čínský bus se proměnil v bránu do tropického pralesa. A cestující jásají!Čínský bus se proměnil v bránu do tropického pralesa. A cestující jásají!Čínský bus se proměnil v bránu do tropického pralesa. A cestující jásají!Čínský bus se proměnil v bránu do tropického pralesa. A cestující jásají!+ 6 fotek+ 7 fotek

Prací strávíme v průměru 40 hodin týdně. Vzhledem k tomu, že týden má 168 hodin, je to celá čtvrtina týdne! Pro některé z nás to znamená prosedět čtvrtinu týdne v kanceláři s umělým osvětlením a zkaženým městským vzduchem. V čínské Tchaj-peji ale vymysleli, jak obyvatele dostat blíž přírodě a čistému ovzduší.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 14. 06. 2017 15:27

Splést si ho rozhodně nemůžete. To proto, že se po vstupu ocitnete v učiněném pralese.

Řeč je o městském autobusu. Jeden z těch tchajwanských se totiž nedávno proměnil v putovní uměleckou instalaci, která je v podstatě mobilním pralesem. I proto dostal název „Forest Bus“.

Sedadla pokrývá umělý trávník. Ostatní zeleň je produktem přírody. Busem prorůstají kapradiny, orchideje i tzv. vzdušné rostliny, které sbírají živiny ze vzduchu.

Alfie Lin/Inhabitat.com

Podle floristky Alfie Lin a designéra Xiaoa Quinga-Yanga má tento pohyblivý les přinést čerstvý vzduch do tchajpejské betonové džungle. Hlavní město Čínské republiky se potýká s výrazným smogem. Díky Forest Busu si místní obyvatelé užijí alespoň kousek přírody uvnitř metropole.

Atypický hromadný dopravní prostředek lze zastihnout na populární lince 203 mezi čtvrtěmi Tianmu a Xizhi District. Zastavuje třeba u oblíbeného nočního trhu Raohe nebo uměleckého muzea.

Inhabitat.com

A co na to samotní cestující? Podle serveru Inhabitat se zelení nechají hýčkat. Mobilní instalaci vychvalují a přimlouvají se za to, aby zůstala v buse napořád. Zkušební jízda totiž trvala jen poslední čtyři květnové dny.

Je to jednoduché. Pokud se jim nepodaří vycestovat na víkend za město do přírody, stačí, když naplní piknikový koš, uvelebí se na jednom z porostlých sedadlech a nechají řidiče opisovat svou trasu.

Líbilo by se vám do práce cestovat v pralese? Nebo preferujete jednoduchost a jistou sterilitu prostředí současných městských autobusů? Napište nám do komentářů.

Prohlédněte si Forest Bus v galerii:

Zdroj: Inhabitat

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články