Fascinující vraky lodí: Kde se nacházejí ty nejznámější a které lze prozkoumat?

Proč se dostala nákladní loď Dimitrios, která byla postavena v roce 1950, na mělčinu, není známo. U řeckých břehů je od roku 1981.
Zdroj: Flick.com
Mediterranean Sky byla postavena v roce 1952 a měnila jak vlastníky, tak názvy. Dnes leží taktéž u Řecka, převrácená na bok a čeká na svůj další osud.Santa Maria, slavná španělská nákladní loď, kterou museli po katastrofě vykládat celý rok.World Discoverer, loď z roku 1974 s dvojitým trupem, podobným, jaký měl Titanic. Nepomohlo jí to a potopila se na Šalamounových ostrovech kvůli dříve nezmapovaným skalám.Proč se dostala nákladní loď Dimitrios, která byla postavena v roce 1950, na mělčinu, není známo. U řeckých břehů je od roku 1981.+ 5 fotek+ 6 fotek

Jestli si myslíte, že vrak lodi je několik trosek potopených na dně oceánu, ke kterým se dostanou jen profesionální potápěči s nejnovější technikou, tak nemáte pravdu. Na světě jsou totiž místa, kde máte vraky lodí jako na dlani.

Pavel Dvořák
Pavel Dvořák 28. 01. 2019 08:26

Ať už za jejich potopením stojí chyba kapitána, nevyzpytatelná příroda nebo nejčastěji válka, vždy se jedná o uchvacující podívanou.

Vybrali jsme několik nejkrásnějších kolosů ztroskotaných na běžně dostupných místech, za kterými se vydávají turisté z celého světa.

Možná se to zdá jako nedostupný zážitek. Opak ale může být pravdou.

Každá loď má sama o sobě zajímavý příběh, v případě, že ztroskotá, stává se o to zajímavější. Například španělská nákladní loď na jednom ze snímků mířila do Brazílie a Argentiny. 1. září 1968 narazila na mělčinu a odsud se ji už nepodařilo dostat. Celý rok ji místní obyvatelé vykládali. Na palubě byly stroje, jídlo, léky nebo také auta.

Její vrak na mysu Santa Maria na Kapverdách se stal symbolem ostrova. Ostatně, stejně jako všechny ostatní ztroskotané lodě.

Na ty nejkrásnější se podívejte v galerii.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články