Itálie se zbavuje starých hradů. A nic za ně nechce. Zjistěte, jak jeden takový získat

Vybírat můžete ze 103 nemovitostí.
Zdroj: TuAnh Nguyen/Boredpanda.com
Itálie se zbavuje starých hradů. A nic za ně nechce. Zjistěte, jak jeden takový získatItálie se zbavuje starých hradů. A nic za ně nechce. Zjistěte, jak jeden takový získatItálie se zbavuje starých hradů. A nic za ně nechce. Zjistěte, jak jeden takový získatItálie se zbavuje starých hradů. A nic za ně nechce. Zjistěte, jak jeden takový získat+ 5 fotek+ 6 fotek

O životě na hradě nebo zámku snilo v dětství mnoho z nás. A u většiny se toto přání ani v dospělosti nezhmotnilo. I když jsme se už nejspíš s méně opulentním domovem smířili, přichází nabídka, s níž dávný sen ožije. Itálie se zbavuje svých hradů a vil. A nic za ně nechce.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 23. 05. 2017 11:39

Týká se to 103 nemovitostí. Jde sice o zchátralé objekty, ale… nespočívá kouzlo starodávných hradů právě v jejich nepozměněnosti?

Tím se dostáváme k jediné z podmínek pro získání majetku. State Property Agency (státní agentura pro vlastnictví) očekává, že noví majitelé nemovitost opraví a otevřou její dveře veřejnosti. Agentuře přitom nezáleží na tom, zdali hrad či vilu promění vlastník v hotel, lázně, restauraci nebo něco jiného.

„Cílem je změnit soukromé a veřejné budovy, které už se nevyužívají, v zařízení pro poutníky, výletníky, turisty a cyklisty,“ řekl listu The Local Roberto Reggi ze jmenované agentury.

TuAnh Nguyen/Boredpanda.com

Projekt má podle něj podpořit rozvoj sektoru pomalého turismu a ulevit přeplněným místům, jako jsou třeba Benátky.

Přihlášky mohou zájemci podávat do 26. června. Úspěšní žadatelé pak budou mít devět let na uskutečnění proměny. A na vyžádání jednou tolik času.

Pokud se nyní na tak velké sousto necítíte, dopřejte si čas. Itálie se do dvou let plánuje zbavit dalších 200 objektů.

Ale že je nyní z čeho vybírat! Nabízené hrady a zámky se majestátně tyčí třeba i několik set metrů nad mořem. A mnohé z nich vzbuzují neklid z tajemství, které uchovávají.

Jaképak příběhy si jejich zdi šeptají? To se dozví jen zasvěcený. Můžete jím být právě vy.

Podívejte se, co je k mání:

Zdroj: BoredPanda

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články