Jak poznáte Čecha na dovolené? Podle těchto 10 charakteristických vlastností

V letadle jsou Češi jediný národ, který po přistání tleská
Zdroj: Pixabay
V letadle jsou Češi jediný národ, který po přistání tleskáČechy poznáte také podle plných talířů jídlaČeši jsou u moře nezapomenutelníSandále, pantofle, ponožky — pár znaků klasického českého občana+ 1 fotka+ 2 fotky

České spoluobčany poznáte na dovolené okamžitě. Většinou se totiž chovají jako burani, stále si stěžují a musí je být všude slyšet.

Redaktor
Redaktor 29. 07. 2018 16:00

Když se vydá Čech k moři, pozná se hned na první pohled. Ponožky v sandálech, přepočítávání peněz, plné talíře a mluvení nahlas. To je jen malý výčet toho, co jsou schopni Češi dělat u moře. My jsme udělali anketu s Čechy, aby nám řekli, jak se pozná typický Čech na dovolené.

Polopenze i s obědem na pláži

Když Češi nemají peníze na to, aby si zařídili all inclusive, a mají tak jenom polopenzi, je jim líto utrácet peníze za oběd. A tak si na snídani většinou narvou plné kapsy a tašky jídla, aby si mohli udělat hostinu na pláži. A to nikdo jiný nedělá, jenom Češi. Proč si nedopřát oběd v příjemné taverně a na dovolené se pořádně rozšoupnout? Pro některé je to přece jen jednou za rok.

Neustálé přepočítávání na koruny

Když přijedeme do ciziny, máme pořád tendenci přepočítávat cizí měnu na české koruny. Srovnávat, co je dražší a co ne a počítat, kolik utratíme. Takže neplatí, že by si Čech užíval dovolenou a nehleděl na peníze. Počítá mnohem víc než v Česku. A proč to jednou nepustit z hlavy? Jiný kraj, jiný mrav a přepočítávání prostě vůbec nemá žádný smysl. A přivézt si nějaký suvenýr od moře chce přece na památku každý.

Tleskání v letadle

Největší trapárnou na dovolené je to, když Češi tleskají v letadle. Vždy, když letadlo dosedne na letiště, Češi začnou jásat a tleskat. To se snad nikde jinde ve světě nedělá. Je snad samozřejmostí, že nás pilot v pořádku dopraví do dané destinace, tak mu za to přece nemusíme tleskat. Takže pokud poletíte jiným letadlem než charterem, tohle radši nedělejte. Byli byste pak za pořádného exota.

České pivo a žádné jiné

Když jede člověk na dovolenou, chce přece vyzkoušet co nejvíce nových věcí, aby pak měl doma o čem vyprávět. A to se týká i dobrého jídla a pití. Jenže když Češi nemají svoji plzeň, jsou celí nevrlí, takže u moře pořád všude hledají české pivo. Proč tedy nejedete radši na Macháč?

Přetékající talíř

Někdy to vypadá, jako by Češi snad ani nejedli. Když mají večeře formou švédských stolů a můžou jíst do aleluja, cokoliv se jim zachce, vypadá to jako nějaký nálet hladových dravců. Na talíř si dávají všechno možné, že jim to málem padá na zem, rvou se o kus žvance, a když je kolem nich více lidí, tak jsou nervózní. Na večeři většinou bývají mezi prvními a ani jim nevadí, že nejsou vhodně oblečeni a ještě z nich kape voda. Prostě Češi! Proč si nedopřát klidnou večeři, je to přece dovolená. A jídlo vám určitě nikdo nesní.

Všude jsem byl a všechno znám

Když se dá náhodou do řeči Čech s Čechem, začíná hodně zvláštní soutěž. Navzájem před sebou machrují, edy všude byli a dělají důležité, jak všechno znají. I když tam třeba vůbec nebyli a netuší, o co jde. Většinou také chodí i tam, kde je zákaz vstupu a musí být za každou cenu u všeho. Proč soutěžit na dovolené? Odpočiňte si a pusťte to z hlavy.

Čeština nade vše

Když jede Čech k moři, tak by měl počítat s tím, že se v cizí zemi česky prostě nemluví. Jenže jak je známo, Češi moc cizími jazyky nevládnou. A myslí si, že se jim každý musí přizpůsobit. Takže jsou schopni nadávat na recepci, u bazénu i v restauraci, že jsou všichni totálně neschopní a nemluví česky. Tak jeďte zase na Macháč a tento problém vás nečeká.

Všechno špatně

Češi se nedokáží přizpůsobit. Vše je pro ně nové a zvyknout si na to během tak krátké doby je prostě nemyslitelné. Takže vždycky najdou něco, co je špatně. Pokud se jim nelíbí jejich pokoj, protože tam moc šumí moře, nebo málo, nebo mají malou postel nebo pavouka v koutě, dokáží kolem toho udělat pěkný humbuk. A tohle zvládnou s delegátem řešit celou svou dovolenou. A pak si ji tím pádem celou zkazí. Proč?

Chlubí se

Češi se obecně rádi chlubí. A to i věcmi, kterými by se vůbec chlubit neměli. Takže když se dají s někým do řeči, padají z nich doslova perly. Ať už se jedná o dcery, syny, vnuky, majetky, práci nebo cestování, snaží se „cizí lidi“, se kterými se zapovídají, trumfnout. Jenže je to úplně k ničemu.

Osahávání a líbání

Když jede dvojice milenců na dovolenou, hned poznáte, že jsou Češi. Neustále se totiž líbají, osahávají a mazlí na veřejnosti. V Česku je to zvykem, ale cizí národy to moc nedělají. Než tedy někam vyrazíte, měli byste si zjistit, jestli tam někoho nemůžete pohoršit nebo urazit. Mohli byste totiž dostat tučnou pokutu a v horším případě skončit ve vězení.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články