Jarní prázdniny: Kolik Čechů vyrazí za teplem a kolik za sněhem?

Egypt je oblíbený i díky starověkým památkám
Zdroj: Pixabay
Egypt je oblíbenou dovolenkovou destinacíDrouhou nejoblíbenější destinací jsou Spojené arabské emirátyEgypt je oblíbený i díky starověkým památkámDubaj vás okouzlí luxusem+ 3 fotky+ 4 fotky

Školáci a jejich rodiče se připravují na jarní prázdniny, které začínají v Česku po týdenních turnusech od 4. února do 17. března. Většina Čechů stráví volno u moře, tam jich zamíří celkem 58 %.

Redaktor
Redaktor 07. 02. 2019 10:29

K moři do Egypta a Spojených arabských emirátů

Jarní prázdniny stráví u moře rovných 58 % českých turistů. Nejvíce v africkém Egyptě, kam se rozhodlo vycestovat necelých 17 % z nich.

Lidé nejčastěji volí Egypt, jelikož je cenově dostupný a průměrná teplota se nyní pohybuje okolo příjemných 25 stupňů. Teplota vody přesahuje 20 stupňů. Kromě koupání si užívají české rodiny v Egyptě i výlety za tamějšími památkami, jelikož je tam pro Evropany aktuální počasí snesitelnější než v letních měsících. Nejoblíbenějšími letovisky jsou Hurghada, Marsa Alam a Sharm el-Sheikh, u kterých se cena za osobu pohybuje mezi 16 až 18 tisíci Kč.

Druhou top destinací jsou o jarních prázdninách Spojené arabské emiráty. Do země, jež se stala symbolem bohatství a luxusu, zamíří přes 7 % Čechů. Emiráty jsou pro turisty lákavou zemí. Nabízí krásné pláže s bílým pískem, průzračné moře i nespočetnou škálu možností, jak strávit volný čas v podobě několika druhů zábavních parků i možností k nákupu. Nejvíce turistů navštíví oblasti Ras al-Khaimah, Fujairah a Dubaj.

Lyžování si Češi užijí tradičně v Itálii a Rakousku

Prázdniny na horách v cizině se rozhodlo strávit 36 % Čechů. Stejně jako v předchozích letech je největší zájem o zimní dovolenou v lyžařských střediscích v Itálii a Rakousku. Nejvíce lyžařů si vybralo italská střediska Paganella, Val di Fiemme a Aprica. V Rakousku pak vévodí centra Salzburg, Kaprun a Dachstein West.

„Vyhlášené lyžařské oblasti volí milovníci zimních sportů především díky jejich dobré dopravní dostupnosti v řádu hodin, skvělým sněhovým podmínkám, kvalitním službám a široké nabídce dalšího vyžití,“ prozrazuje kritéria Andrea Řezníčková z agentury Invia. Lyžování v alpských střediscích má pak bezesporu výhodu především ve velkém počtu sjezdovek a jejich úrovni. Díky velkému množství tratí odpadá čekání na lanové dráhy a lidé si tak pochvalují tamější plynulost.

Nejvíce lidí odjede na prázdniny 9. února a v druhém únorovém týdnu

Jarní prázdniny připadly v tomto roce na dny od 4. února do 17. března. Dle údajů cestovní agentury Invia se nejvíce lidí vypraví do zahraničí v sobotu 9. února. Nejexponovanějším týdnem pak bude druhý únorový týden (11. 2. až 17. 2. 2019). Nejvíce Čechů tedy vyrazí za zážitky například z Prahy 1 až 5, Brna, Blanska, Vyškova, Znojma a dalších měst, ve kterých mají žáci a studenti v těchto dnech volno. Druhým týdnem pak, co do četnosti zakoupených zájezdů, bude přelom února a března (25. 2. až 3. 3. 2019), kdy na dovolenou začnou cestovat lidé ze Vsetína, Zlína, Mělníku, Teplic či Hradce Králové. Třetí nejsilnější vlnou budou turisté například z Českého Krumlova, Trutnova, Pardubic, Ostravy a Prostějova v termínu od 4. do 10. února.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články