Jeden z největších svatebních masakrů se stal u Devíti křížů na D1. Mohou přízraky mrtvých za vysokou nehodovost?

Devět křížů je lokalita u obce Lesní Hluboká v okrese Brno-venkov, na silnici II/602, nedaleko exitu 168 dálnice D1. Lokalita dostala název podle devíti křížů, podle pověsti vztyčených na místě, kde v 16. století došlo k masakru svatebního průvodu. Na místě mělo být 9 obětí, na jejichž památku byly kříže vztyčeny.
Zdroj: wikipedia.com
Svatební průvod se nic netuše vracel z kostela ve Velké Bíteši zpět domů do obce Hluboká.Nevěsta byla v nastalém zmatku omylem zasažena kulkou.Jedna z nehod v úseku dálnice D1 u 9 křížů.Podle očitých svědků se na dálnici u 9 křížů zjevuje přízrak ženy v bílém.+ 1 fotka+ 2 fotky

Na dálnici D1 v úseku poblíž známého motorestu Devět křížů se záhadně zjevují přízraky. Podle místních legend je úsek prokletý více než 500 let. Původně tudy vedla stará formanská cesta. Právě na ní se měla odehrát krvavá tragédie, která děsí místní dodnes.

Pavel Dvořák
Pavel Dvořák 03. 08. 2018 08:47

Vše začalo dobrým skutkem místního sedláka z tehdejší obce Hluboká, dnešní Lesní Hluboká. Vracel se z trhu ve Velké Bíteši a tu u cesty spatřil na zemi zraněného člověka. Protože měl dobré srdce, poskytl mu přístřeší a vše potřebné pro jeho uzdravení. Pokračování je jako z antického dramatu.

Sedlák měl velmi krásnou dceru. Ta pečovala o zraněného obchodníka. Obchodník se do ní hluboce zamiloval a dívka jeho city opětovala. Sedlákovi se to vůbec nelíbilo a snažil se vztahu všemožně bránit. Měl už jinou představu o budoucím zeti a novém majiteli gruntu. Bylo však pozdě, oba milenci si již slíbili věrnost. 

Sedlák vyřešil nastalou situaci chytře. S obchodníkem, koňským handlířem, se domluvil, že až si za rok své obchodní záležitosti v Uhrách vyřídí a přijde s patřičným obnosem peněz, dcera bude jeho.

Po několika měsících od odjezdu obchodníka se o dceru sedláka začal zajímat místní synek z bohaté sedlácké rodiny. Oba rodiče novému vztahu přáli a svou dceru do něj všemožně nutili. Uplynul rok a sedlák se rozhodl, že již déle čekat nebude a děvče provdá. Dcera svému milému poslala zprávu, kdy a kde půjde k oltáři s jiným. Zaskočen touto novinou vymyslel plán pomsty a vyrazil spěšně  za svou milou. 

V osudný den svatby se v místním hostinci domluvil s hajným, aby mu pomohl zradu potrestat s tím, že nevěsta bude ušetřena. Svatební průvod se nic netuše vracel z kostela ve Velké Bíteši zpět domů do obce Hluboká. Ke střetu se mstiteli došlo na rozcestí nedaleko obce Hluboká. Oba muži vyzbrojeni střelnými zbraněmi zahájili palbu. Na místě za nastalé vřavy bylo zabito sedm svatebčanů. V krvi zůstali na zemi ležet nevěsta se ženichem, otec nevěsty, svědek a další tři ženy. Když obchodník zjistil, že mezi mrtvými je i jeho vyvolená, obrátil svůj hněv proti společníkovi, který zřejmě v nastalém zmatku dívku zasáhl kulkou. Kumpána zastřelil, a když viděl, co spáchal a že již svou milou nikdy neuvidí, obrátil zbraň proti sobě a spáchal sebevraždu.

Všichni mrtví byli pohřbeni na místě masakru a u jejich hrobů benediktýni z Rajhradu postavili devět křížů. Aby duše mrtvých měly klid, jsou hroby přibližně každých sto let znovu vysvěceny. 

Mnozí lidé si dnes spojují tyto tragické události s vysokou nehodovostí na přilehlém úseku dálnice D1 poblíž Devíti křížů. Mnozí řidiči, kteří v okolí lokality u Devíti křížů havarovali, vypověděli, že se těsně před osudnou nehodou zjevil před jejich vozem přízrak jakési ženy v bílých šatech. Nehody způsobené tímto zjevením mívají zpravidla tragické následky.

Není to však jediné zjevení, které tu číhá na projíždějící automobilisty. Existuje i druhá skupina řidičů, kteří poblíž motorestu zahlédli jiný přízrak. Ten má údajně podobu jakýchsi mohutných černých křídel. Objevuje se těsně před čelním sklem a nalétává na auto. Pokud se šofér nelekne a projede jím, pocítí pouze závan mrazivého vzduchu. Bohužel většina automobilistů se k smrti vyleká a strhne volant do strany. Ve vysoké rychlosti má takový manévr většinou osudné následky.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články