Jedete s dítětem na dovolenou a nevíte, co mu připravit za svačinu? Tady jsou tipy, které vám nesmí na dlouhé cestě autem chybět!

Sendviče jsou ideální na cesty.
Zdroj: Pixabay
Sendviče jsou ideální na cesty.Na domácí bábovce si děti pochutnají.Obložené housky nezapomeňte dát do chladicího boxu.Muffiny děti milují.+ 1 fotka+ 2 fotky

Chystáte se autem na dovolenou a nevíte, čím ukojíte hlad vašich ratolestí? Připravte si následující svačinky, kterým neodolá žádný malý strávník.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 02. 08. 2018 15:37

Děsíte se cestování autem s malými dětmi, protože neustále křičí, že mají hlad, nebo že se nudí? Připravte si pár lahodných a oblíbených svačinek, které vaše děti milují. 

Pokud nemáte v autě ledničku, berte jen takové potraviny, které nepodléhají zkažení, neroztékají se, nenadýmají a nedělají špatně dětskému žaludku.

Nachystané potraviny a jídla pak uzavřete do krabiček s víčkem a dejte do chladicího boxu.

Sendviče

Připravte pro své děti lahodné sendviče, které si vezmou do ruky a vy tak máte jistotu, že nebudete mít auto pokapané jogurtem nebo zapatlané čokoládou. Ideální jsou také wrapy, které jsou na cesty autem velmi praktické.

Domácí pečivo

Není nad to, když ve voze vyndáte domácí bábovku, muffiny nebo bublaninu, kterou děti prostě milují. Ideální jsou takové cukrovinky, které neobsahují čokoládu, marmeládu a jiné krémy, které by se mohly v horku roztéct.

Ovoce a zelenina

Pokud chcete, aby děti na cestě něco chrupaly a byly na chvíli zabavené, tak jim vezměte tvrdé ovoce, jako jsou jablíčka, hrušky, švestky nebo nektarinky. Ze zeleniny je pak ideální mrkev, salátová okurka nebo paprika.

Řízky

Když chcete, aby se děti opravdu najedly, tak jim usmažte řízky, které milují. Udělejte je z panenky nebo kuřecích prsou, aby byly malé a dětem se dobře jedly. Po usmažení je osušte ubrouskem, aby nebyly mastné, a zabalte do alobalu.

Kapsičky

No a když se vám nechce nic vařit, kupte kapsičky. Existuje nepřeberné množství jak ovocných, tak zeleninových. Nyní jsou k dostání i varianty dezertů. Tudíž i termix, pacholík nebo pribináček — tedy lahůdky všech dětí.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články