Jste milovníky ledové vody? 7 míst, kde si v zimě zaplavat

Otužilci se těší pevnějšímu zdraví.
Zdroj: finlandnaturally.com
Scheveningen, Nizozemsko
Do vln Severního moře se zde každým rokem vrhá tisíce nadšených otužilců.Kapské město - n prosinci je teplota vzduchu 30 °C, zatímco ve vodě je stupňů 18.Ruský Ťumen se nachází na Sibiři.V islandském Reykjaviku se můžete "oteplit" v termálních pramenech.+ 2 fotky+ 3 fotky

Pobolívají vás záda a ještě jste k tomu několikrát do roka nemocní? Pak je otužování ideálním lékem na vaše neduhy! Plavání je jedním z nejprospěšnějších sportů vůbec a co se týká otužování, nic lepšího už pro svou obranyschopnost ani udělat nemůžete.

Petra Járková
Petra Járková 20. 12. 2018 22:35

Plavání v ledové vodě se dokonce stalo i oficiálním sportem. Má svou asociaci, rekordy i vrcholné podniky. Letošní mistrovství světa se konalo v březnu v estonském Talinnu. Zaujal vás tento sport natolik, že si říkáte, proč to nezkusit také? K účasti na světovém klání je cesta dlouhá, ale proč se nedozvědět pár tipů, kde si plavání v ledové natrénovat, a to všude po světě?

Scheveningen, Nizozemsko

Do vln Severního moře se zde každým rokem vrhá tisíce nadšených otužilců. Tato událost je spojována s příchodem Nového roku.


Kapské město, Jihoafrická republika

Zde se moc o otužování mluvit nedá, ale pro ty, kteří mají se studenou vodou problém, je to dobrý a pozvolný start. V prosinci je teplota vzduchu 30 °C, zatímco ve vodě je stupňů 18.


Ťumen, Rusko

Jedná se o nejstarší ruské město na Sibiři. V roce 2016 se zde konalo mistrovství světa. Otužilých obyvatel těšíc se pevnému zdraví tu najdete hodně.


Ťi-nan, Čína

Na pravidelné setkání zimních plavců se vydejte vysokorychlostním vlakem z Pekingu do čínského Ťi-nanu. Tyto zimní radovánky se zde konají pravidelně a těší se velké oblibě.




Reykjavik, Island

Jste-li otužileckým začátečníkem, je pro vás Island jako stvořený. Po vylezení z ledové vody můžete rovnou hupsnout do termálního bazénku. Choulostivější jedinci tak mohou snadno vrátit svou tělesnou teplotu do normálu.


Bournemouth, Anglie

Městečko na jihu Velké Británie se pomalu ale jistě stává stále oblíbenějším cílem mokrých zimních nadšenců. Je vzdálený jen dvě hodinky cesty autobusem od Londýna a kromě klasických rekreantů se sem čím dál častěji sjíždějí i otužilci posílit své zdraví.


Perito Moreno, Argentina

Chcete-li trochu „exotiky“, vydejte se do Argentiny. Perito Moreno je název ledovce v národním parku Los Glaciares, který se nachází na území Patagonie. Zde už je to pro cvičené zmrzlíky – teplota vody zde málokdy přesáhne 2 °C.



Vybrali jste si? Pokud ano, gratulujeme, jste na správné cestě ke zdravějšímu já. Při otužování se totiž vyplavují hormony štěstí endorfiny. Studená voda je fér. Víte, že vám v ní bude zima a že se budete muset přemlouvat, abyste vlezli dovnitř. Ale s čím také můžete na sto procent počítat je, že až vylezete, budete zavalení euforickým štěstím.


Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články