Každý měsíc jiná destinace: 12 tipů na dovolenou pro celý rok

Jste nevybouřená cestovatelka?
Zdroj: unsplash.com
V lednu je jasnou volbou New York.Den svatého Valentýna si žádá romantickou destinaci.Italský Řím je v létě doslova nesnesitelný, a to hlavně kvůli vedru.Stýská-li se vám po zasněžených pláních, vydejte se do Alp.+ 9 fotek+ 10 fotek

Sotva jste se vrátila ze silvestrovských radovánek z hor a už zase přemýšlíte, kam byste se vydala? Máme pro vás tipy na každý jeden měsíc, a tak už v lednu můžete začít znovu balit kufry.

Pavel Dvořák
Pavel Dvořák 03. 01. 2019 12:21

Na některá místa se vyplatí jet v zimě, jiná jsou vhodnější, když je venku třicet stupňů. Kam se ten daný měsíc tedy vypravit?

Leden

Jednoznačně vítězí New York. Nejen že město poleví od návalu turistů po Vánocích a Silvestru, ale například pro milovníky kultury je tu „Týden Broadwaye“, který paradoxně netrvá jen týden, ale od 17. ledna až do 5. února. Seženete zlevněné lístky nebo můžete využít akci 1+1 lístek zdarma.


Únor

Den svatého Valentýna si žádá romantickou destinaci. Mezi ně bezpochyby patří Paříž. Počítejte ale s vyššími cenami za ubytování, protože určitě nebudete jediná, kdo bude chtít prožít tu pravou romantiku. A hoteliéři si to moc dobře uvědomují.


Březen

Italský Řím je v létě doslova nesnesitelný, a to hlavně kvůli vedru. Navíc je zde dost rušná doprava, a tak co se týká vzduchu, není smog v kombinaci s vedrem úplně to ideální. Vydejte se tam proto na jaře, kdy je teplota dostatečná na to, abyste nemusela po městě běhat se šálou, ale zároveň nebudete padat vedrem, až vyjdete Španělské schody.




Duben

Stýská-li se vám po zasněžených pláních, vydejte se do Alp. Lyžařská sezona bude končit, ale i tak si sněhu užijete. Navíc díky turistické sezoně, která se bude chýlit ke konci, zaplatíte za váš pobyt až o polovinu méně.


Květen

Karibské ostrovy je nejlepší navštívit v květnu, jelikož hlavní sezona se zde odehrává od ledna do dubna. V červnu už naopak nastává období dešťů, tak nepromrhejte květnové termíny, můžete ušetřit až 40 % z původní ceny zájezdu.


Červen

Thajské ostrovy Koh Phangan, Koh Samui nebo Koh Tao vás překvapí příjemnými cenami i s blížícím se začátkem letní sezony. V tomto období sice bývá v Thajsku období dešťů, avšak zmíněné ostrovy jsou i v této době téměř beze srážek. O ušetřených penězích je netřeba se zmiňovat.


Červenec

Začátek velkých letních prázdnin se nese spolu s křikem dětí, přeplněných pláží a drahých hotelů. Proto je nejlepší vydat se tam, kde to máte „za humny“. Česká republika i sousední Slovensko nabízejí spoustu lukrativních míst, kam se stojí za to jet podívat a co vás kolikrát ani nenapadne, že by stálo za navštívení.


Srpen

Vybrat si můžete v podstatě jakoukoliv mořskou destinaci. Vydejte se ale až na konci srpna, to se totiž většina rodin, co mají školou povinné členy, vrací domů. Prázdnější pláže a klid zajisté oceníte.




Září

Máte ráda party a večírky? Pak je pro vás jasnou volbou španělská Ibiza. V toto roční období zde vrcholí party sezona a pořádají se tu nejlepší večírky. Teplota přes den je stále příjemná, stejně tak jako ceny letenek.


Říjen

Zachce-li se vám trocha přírody, vyrazte na Island. Místní krajina vám učaruje. Gejzíry, ledovce a národní parky patří k tomu nejlepšímu, co Island nabízí. A v tento čas i bez davů turistů.


Listopad

Americká Florida v listopadu nabízí krásných 25 stupňů a prázdné ulice. Dejte si ale pozor na 23. listopad, kdy se slaví Den díkůvzdání. Mohly by vás překvapit vysoké ceny a nápor lidí všude, kam se podíváte.


Prosinec

Nejste fanouškem Vánoc a rolničky, které z reproduktorů obchodních domů znějí už od října, vám způsobují bolehlav? Utečte před vánočním shonem na africké safari. Ideální destinací je například Keňa.


Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články