Malé bistro zaplavili reportéři a zákazníci poté, co omylem dostalo michelinskou hvězdu

20. Února 2017
Nároční zákazníci zajásali nad levnou jídelnou s michelinskou nabídkou.
Zdroj Telegraph.co.uk
Véronique Jacquet se stalo něco, co je snem každého majitele restaurace. V jejím podniku Bouche a Oreille v malém francouzském městě Bourges se za poslední dva dny protočily stovky zákazníků. To proto, že získal michelinskou hvězdu. Ale omylem.

Musela mít pocit, že se probudila do jiného světa.

Do její kavárny se začali sjíždět gurmeti z celé země. Média jí začala věnovat nemalou pozornost. Lidé žijící ve střední Francii neskrývali nadšení, že se mohou luxusně najíst v levné jídelně s typickými červeno-bílými kostkovanými ubrusy. V podniku, který do udělení michelinské hvězdy navštěvovali převážně pracovníci v reflexních vestách.

Těm se klid při obědové pauze ale rychle vrátil. Ukázalo se, že michelinský průvodce zaměnil tento podnik s jiným.

15 restaurací z celého světa, na jejichž atmosféru jen tak nezapomenete

Chybu ale lze pochopit. Obě restaurace mají stejný název, nachází se ve Francii a jsou situované v ulicích podobných jmen: jedna v Route de la Chapelle, druhá v Impasse de la Chapelle.

Tady však podobnost končí. Podnik Véronique Jacquet nabízí chody jako hovězí po burgundsku nebo domácí lasagne, zatímco vytříbenější poblíž Paříže servíruje humří koláč či konfitovanou svíčkovou s černým lanýžem.

Michelinští zaměstnanci se ale oběma zařízením omluvili a jejich majitelé vzali záměnu s humorem.

Deset pater ochutnávek „za hubičku“. Francie postavila zábavní park pro milovníky vína

„Najednou jsme začali kmitat. Přijížděli reportéři a pak mi zavolal můj syn z Paříže, kde žije. Málem umřel smíchy. Volali mi štamgasti a přátelé a ptali se mě, proč jsem jim neřekla, že jsme vyhráli michelinskou hvězdu,“ řekla Jacquet deníku The Telegraph.

Šéfkuchařka malého bistra, Penelope Salmon, se nechala slyšet, že o michelinské hvězdě se jí nikdy ani nesnilo, ale dodala: „Do vaření dávám srdce.“

Nad povedeným kouskem se pobavil i Aymeric Dreux, šéfkuchař dražší restaurace a nyní držitel michelinské hvězdy. „Telefonoval jsem madam Jacquet z Bourges. Společně jsme se nasmáli a pozval jsem ji do restaurace, aby se podívala, co děláme. Až pojedu kolem jejího podniku, zajdu na oběd a dám si pivo,“ řekl The Daily Telegraph.

Zdroj: The Telegraph

Diskuze

Reklama