Malé bistro zaplavili reportéři a zákazníci poté, co omylem dostalo michelinskou hvězdu

Nároční zákazníci zajásali nad levnou jídelnou s michelinskou nabídkou.
Zdroj: Telegraph.co.uk
Získat michelinskou hvězdu bývá pro majitele a šéfkuchaře restaurací nejvyšším oceněním jejich práce.Véronique Jacquet, majitelce bistra Bouche a Oreille, se to povedlo, aniž by o to jakkoliv usilovala.Její podnik si totiž michelinský průvodce spletl s jiným stejného jména a podobné adresy.Ze dne na den se tak malá jídelna ve středofrancouzském městě Bourges proměnila v centrum labužníků a reportérů.+ 2 fotky+ 3 fotky

Véronique Jacquet se stalo něco, co je snem každého majitele restaurace. V jejím podniku Bouche a Oreille v malém francouzském městě Bourges se za poslední dva dny protočily stovky zákazníků. To proto, že získal michelinskou hvězdu. Ale omylem.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 10. 03. 2017 06:52

Musela mít pocit, že se probudila do jiného světa.

Do její kavárny se začali sjíždět gurmeti z celé země. Média jí začala věnovat nemalou pozornost. Lidé žijící ve střední Francii neskrývali nadšení, že se mohou luxusně najíst v levné jídelně s typickými červeno-bílými kostkovanými ubrusy. V podniku, který do udělení michelinské hvězdy navštěvovali převážně pracovníci v reflexních vestách.

Těm se klid při obědové pauze ale rychle vrátil. Ukázalo se, že michelinský průvodce zaměnil tento podnik s jiným.

Chybu ale lze pochopit. Obě restaurace mají stejný název, nachází se ve Francii a jsou situované v ulicích podobných jmen: jedna v Route de la Chapelle, druhá v Impasse de la Chapelle.

Tady však podobnost končí. Podnik Véronique Jacquet nabízí chody jako hovězí po burgundsku nebo domácí lasagne, zatímco vytříbenější poblíž Paříže servíruje humří koláč či konfitovanou svíčkovou s černým lanýžem.

Michelinští zaměstnanci se ale oběma zařízením omluvili a jejich majitelé vzali záměnu s humorem.

„Najednou jsme začali kmitat. Přijížděli reportéři a pak mi zavolal můj syn z Paříže, kde žije. Málem umřel smíchy. Volali mi štamgasti a přátelé a ptali se mě, proč jsem jim neřekla, že jsme vyhráli michelinskou hvězdu,“ řekla Jacquet deníku The Telegraph.

Šéfkuchařka malého bistra, Penelope Salmon, se nechala slyšet, že o michelinské hvězdě se jí nikdy ani nesnilo, ale dodala: „Do vaření dávám srdce.“

Nad povedeným kouskem se pobavil i Aymeric Dreux, šéfkuchař dražší restaurace a nyní držitel michelinské hvězdy. „Telefonoval jsem madam Jacquet z Bourges. Společně jsme se nasmáli a pozval jsem ji do restaurace, aby se podívala, co děláme. Až pojedu kolem jejího podniku, zajdu na oběd a dám si pivo,“ řekl The Daily Telegraph.

Zdroj: The Telegraph

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články