Máte malý domek a nevíte si rady, jak jej opticky zvětšit a provzdušnit? Inspirujte se jedním londýnským městským domem

9. Srpna 2018
Lucie Trávníčková
Malé tmavé přijímací místnosti v přízemí se staly místem pro otevřenou kuchyni, jídelnu a společenský prostor
Zdroj David Morris, Di Mainstone
Využití prostoru v městském domě z osmdesátých let v módní londýnské čtvrti Shoreditch je přímo zázračně provedeno. Rozsáhlé změny přinesly tomuto třípatrovému domu velký otevřený obývací a jídelní prostor, stejně jako dvě ložnice a koupelny.
Reklama

Dům se nachází ve čtvrti East London, nedaleko historických míst Spittalfields, Brick Lane a Bethnal Green. Tento baráček o rozloze 77 metrů čtverečních a parcelou o maximálních rozměrech 7,5 m na délku a 3,5 m na šířku má typickou cihlovou fasádu, dvě podlaží a malou zahradu za domem.

Před rekonstrukcí působil dům stísněně a tmavě, po rekonstrukci přinesla jeho přeměna ideální využití prostoru a rozložení místností v přízemí a v dalších patrech domu.

Po renovaci je v domě dostatek světla a místa, což přináší maximum komfortu v minimu prostoru. Koncept domova je formován starožitným a designovým nábytkem, jenž vnáší do interiérů optimistickou a projasněnou budoucnost.

Snové bydlení přímo z Francie: Jak bydlet ve stylu Provence

Přízemí se stalo otevřenou kuchyní

Dvě stísněné a ponuré přijímací místnosti v přízemí o ploše asi 27 metrů čtverečních se staly místem pro otevřenou kuchyni s jídelním a společenským prostorem. Integrace terasových dveří přináší do úzkého prostoru mnoho přirozeného světla a umožňuje přímý vstup z kuchyně do láskyplně navržené zahrady. Kuchyně je vyrobena v přírodních tónech. Chrom harmonizuje s designovým jazykem kuchyně a je vyvážen nápadně černobílým obkladem.

Otevřený prostor pro koupelnu

Prostor pod schody v prvním patře byl přetvořen, aby byly optimálně využity všechny možné prostory v domě. Původní prostor, kde byla policová skříň, se stal koupelnou, kterou mohou využívat obyvatelé druhé ložnice. Na schodiště bylo instalováno vnitřní okno s mléčnou oboustrannou povrchovou úpravou, které do místnosti propouští denní světlo.

Menší koupelna je kompletně zařízena umyvadlem, sprchou, WC a vysoce kvalitními designovými armaturami od
společnosti Dornbracht. U umyvadla je použita nástěnná baterie ze série MEM. Dešťová sprcha přináší do skromnějšího prostoru spa prožitky. Zdánlivě trojrozměrný vzorek světlého obkladu evokuje pocit ještě většího a veselejšího prostoru.

Podkroví se stává luxusní ložnicí s volně stojící vanou

Druhé patro domu bylo přestaveno na další ložnici. Středobodem rekonstrukce je instalace luxusní, volně stojící
vany také od Dornbracht, která je situována pod nově instalovaným velkým střešním oknem.

Přestavba domu majitelem ukazuje, jak lze i v menším prostoru luxusně bydlet a cítit se volně, svobodně a vzdušně.

Diskuze

Reklama