Na Maltě vyroste replika zříceného masivu

Srdce Malty je nyní ve fázi příprav.
Zdroj: youtube
Masiv před ničivou bouří.V roce 2017 se kus skály zřítil do vody.Architekt Svetozar Andreev a jeho tým začali pracovat na nové turistické atrakci, která svým zevnějškem odkazuje na původní monument.Výsledkem se stane významný orientační bod na mořském pobřeží, jehož fasáda kompletně využije zrcadlející se ocel.+ 4 fotky+ 5 fotek

Azurové okno – tak se jmenovala turisticky vyhledávaná atrakce a významná přírodní památka, která se v roce 2017 nelítostně zřítila do vody.

Redaktor
Redaktor 30. 12. 2018 15:43

Chybějící kus skály nenechal v klidu Svetozar Andreev Studio, které se rozhodlo Azurové okno reinkarnovat. Projekt s názvem The Heart of Malta (Srdce Malty) by mělo nahradit onu populární přírodní podívanou, která se minulý rok poroučela pod vodní hladinu.

Tento projekt, který by v podstatě kopíroval tvar vápencovitého masivu, by se měl skládat z trojúhelníkovitých ploch. Materiál by byl z oceli, která by odrážela tamější krajinu. Celý projekt je zatím v plenkách, ale do budoucna by se měl stát novým turistickým vyžitím a také kulturním a architektonickým centrem.




Pětipatrový komplex s celkovou plochou o výměře pět tisíc metrů čtverečních by totiž měl sloužit jako výstavní plocha. Každé podlaží by disponovalo výměrou tisíc metrů čtverečních.


Ocelová budova by byla přístupná z mostu, který by navazoval na původní skalní masiv, jenž bouři v roce 2017 přežil.


Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články