Netuší, co je to Facebook. Tento indiánský kmen žije v naprosté izolaci od okolního světa

Tito lidé nemají ponětí o tom, co je to počítač.
Zdroj: Survivalinternational.org/Boredpanda.com
Netuší, co je to Facebook. V brazilském státě Acre nedaleko hranic s Peru žije kmen v izolaci od moderního světa.Fotograf Ricardo Stuckert se do ní dostal jen díky šťastné náhodě – trasa letu jeho vrtulníku musela být kvůli silné bouři odkloněna.Zdejší domorodci se přibližně každé čtyři roky stěhují do nových lokalit.Válečníci používají oštěpy, luky a šípy. A nemají rádi nezvané návštěvy.+ 6 fotek+ 7 fotek

Je to téměř k neuvěření, ale i v dnešní době na této planetě nalezneme lidi, kteří spokojeně žijí uprostřed panenské přírody a o existenci naší civilizace – a všech jejích technologických výdobytcích – nemají vůbec ponětí.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 24. 03. 2017 01:10

Tyto dechberoucí snímky pořídil fotograf Ricardo Stuckert v brazilském státě Acre (nedaleko hranic s Peru). Ten přísně chrání své lesy i domorodé obyvatele a Ricardo se do dotyčné oblasti dostal vlastně jen díky šťastné náhodě – trasa letu jeho vrtulníku totiž musela být kvůli silné bouři odkloněna.

Podle odborníků jde o stejný kmen, který si získal celosvětovou pozornost v roce 2008, kdy byli jeho příslušníci zachyceni, jak střílejí šípy na nízko letící letadlo.

„Cítil jsem se jako malíř v minulém století. Myšlenka, že v 21. století stále existují lidé, kteří nemají žádný kontakt s civilizací a žijí stejně jako jejich předkové před 20 000 lety, vyvolává silné emoce,“ konstatoval Stuckert v rozhovoru pro National Geographic.

Podívejte se na pokrokem nepolíbený kmen v galerii.

Zdroj: BoredPanda

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články