Odložte podzimní chmury a začněte balit: 3 tipy na dovolenou, kde ani nyní nebudete klepat kosu

Horké léto na podzim? Proč ne!
Zdroj: Pixabay.com
Portugalská Madeira je propletená skrz na skrz levádami.Tisíc kilometrů od portugalského hlavního města Lisabonu se nachází Ostrov věčného jaraJednou z nejlepších pláží je Dalawella Beach.Pokud budete mít štěstí, můžete zahlédnout karety, tedy velké mořské želvy.+ 6 fotek+ 7 fotek

Nelíbí se vám podzimní počasí? Jste horkokrevná, raději máte parné letní dny a s příchodem chladnějšího období na vás padá špatná nálada? Pak je nejvyšší čas vyrazit na dovolenou do teplých krajin!

Beatrice Dandová
Beatrice Dandová 19. 10. 2018 09:31

Ráda byste zkusila novou destinaci, ale pořád je nejhlavnější, aby tam bylo teplo? Máme pár tipů na ne příliš častá dovolenková místa, která vás kolikrát uchvátí nejen teplým počasím, ale i krásným okolním prostředím.

Madeira

Tisíc kilometrů od portugalského hlavního města Lisabonu se nachází Ostrov věčného jara. Madeira získala tento název kvůli svým krásným zahradám a stále teplému klima. Místní levády a delfíni se staly oblíbenou turistickou atrakcí. Levády jsou důmyslné zavlažovací kanály, které vás provedou všemi různými kouty ostrova a vy si tak užijete krásnou procházku podél nich. Po cestě můžete zažít i trochu dobrodružství, kdy chodník, který vede podél nich, prostě zmizí a vy budete muset pokračovat bosky nebo se i krapet smočit. S omokřením vám pomohou i všudypřítomné vodopády.


Pixabay.com

Zdejší teplota moře se v září a říjnu vyšplhá na krásných 26 stupňů, takže pro teplomily ideální. Ačkoliv je na mnoha místech špatně přístupné, nezoufejte, Madeira je připravená a na spoustech míst u pobřeží najdete bazénky, které jsou ukotvené přímo v moři, tudíž se stačí posadit na jejich okraj a nechat si vlnami olizovat nožky.


Srí Lanka

Ostrov, jež je od Indie oddělený tzv. Adamovým mostem, se až do roku 1972 jmenoval Cejlon. Adamův most je cca 20km dlouhý řetěz korálových útesů, na jehož východě je Bengálský záliv a na jihu Indický oceán.  Nespornou výhodou ostrova s krásnými plážemi, horami, čajovými plantážemi a historickými památkami je, že se dá navštěvovat celoročně. Jednou z nejlepších pláží je Dalawella Beach, která se nachází v zátoce a pokud budete mít štěstí, můžete zahlédnout karety, tedy velké mořské želvy. Jestliže vám želvy nestačí, na výlet se můžete vydat i za velrybami.

Pixabay.com

Z 26 národních parků, které se na Srí Lance nacházejí, jsou nejznámější Wilpattu, Yala a Udawalawe. Za zahlédnutí slona ale budete muset sáhnout hlouběji do kapsy. Vyplatí se vyrazit brzy ráno. Jestliže chcete ušetřit, obyčejným cestováním po ostrově také nic nezkazíte a je více než pravděpodobné, že nějakého chobotnatce zahlédnete i tak.




Senegal

Jestliže nejste typický dovolenkový povaleč, je pro vás Senegal ideálním místem. Mnohem populárnější a turisticky známější Kapverdy leží hned vedle a Senegal tak leží v jejich stínu. Tím lépe pro vás, i v sezóně tu o turisty rozhodně zakopávat nebudete a písečné pláže, které jako byste vystřihla z letáku cestovní kanceláře, na vás budou čekat osamocené a v tichosti. Pobyt u moře vám zpříjemní nádherně zbarvené mušle obrovských rozměrů. Těmi se ale kochejte jen tam, na letišti byste mohla mít nepříjemnosti.


Pixabay.com

Za místní zvířenou se můžete vypravit do laguny La Somone, kde můžete pozorovat hojné senegalské ptactvo. V přírodních rezervacích narazíte na volavky, plameňáky, rybáky pelikány nebo mořské orly. V rezervaci Bandia si pak můžete užít dobrodružné safari, které si projedete v otevřeném minibusu nebo stylovém džípu. 60 kilometrů odtud se totiž nachází proslulý Dakar. Setkáte se s nosorožci, zebrami, žirafami, opicemi a zahlédnout můžete i velmi ohrožené Derbyho antilopy. Atmosféru dokreslují majestátní baobaby.


Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články